blog-logo

Poșta Română va face plățile pentru ajutorul de încălzire. Când vor intra banii

Poșta Română va face plățile pentru ajutorul de încălzire. Când vor intra banii

Plăţile pentru ajutorul de încălzire se vor face prin Poşta Română, deoarece are structuri în mediul rural, a declarant ministrul Marcel Boloș.

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Marcel Boloș, a anunțat că Poșta Română se va ocupa de plata ajutorului de încălzire, al celor cu venituri mici, deoarece aceasta are structuri în mediul rural, transmite News.ro.

Plăţile vor fi făcute prin cititoare optice cu care vor fi dotaţi poştaşii, iar banii pentru ajutorul de încălzire vor intra în 20 februarie.

„Sunt peste 7.200 de cititoare optice pentru care este în curs de încheiere contractul de achiziţie, termenul de livrare este de 20 de zile. Deci practic tot ce înseamnă echipamentele necesare pentru ca această citire a facturilor să aibă loc direct de către poştaşi şi să nu mai avem nevoie ca beneficiarul să meargă la oficiul poştal. E nedrept să creăm cozi la oficiile poştale.  Am gândit în detaliu aceste mecanisme pentru ca oamenii să aibă acces la bani”, a afirmat Marcel Boliş, duminică seară, la Digi 24.

Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a precizat că 20 februarie este termenul limită pentru virarea banilor pentru ajutorul de încălzire pe cardurile de energie.

„Data de 20 februarie este termenul. Aceste cititoare vor fi la dispoziţia oficianţilor poştali. Vineri am fost la Poşta Română, am stat de vorbă personal inclusiv cu directorii teritoriali pentru a înţelege ce probleme mai sunt pentru ca mecanismul să funcţioneze”, a precizat Boloş.

Întrebat de ce a fost aleasă Poşta Română pentru acest serviciu, Boloş a explicat că instituţia are structuri în mediul rural.

Alte articole:   WhatsApp lansează trei noi funcții

Este singura instituţie, entitate din România care are structuri în mediul rural. Gânditi-vă câţi oameni puteau să rămână fără acest sprijin. Al doilea lucru foarte important, este singura entitate care prin serviciile de mandat poştal are posibilitatea ca  orice factură care se emite de furnizorul de energie să fie plătită. De la factura de curent, de gaz, lemne de foc, gazul lichefiat. De aceea am ales la Poşta Română să deruleze acest mecanism”, a adăugat Boloş.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.