blog-logo

Deputatul Tudor Benga (ex-USR) își face partid

Deputatul Tudor Benga (ex-USR) își face partid

Scandalul din USR Brașov l-a determinat pe deputatul Tudor Benga, aflat la al doilea mandat pe lista „salvatorilor” României, să demisioneze în urmă cu câteva luni.

Domnia sa este hotărât să își facă un nou partid, unde să acumuleze nemulțumirile adunate în USR. Adică să se adreseze celor care sunt dezamăgiți de faptul că USR face exact pe dos cum a promis în campania electorală: lipsă de transparență, împarte sinecuri oamenilor de casă, contracte pe bani publici date cui trebuie prin încredințări directe etc.

Spun clar și fără ocolișuri că plec în primul și în primul rând din cauza a ce se întâmplă la Brașov. Și vorbesc aici atât de deziluzia tot mai apăsătoare care este primarul Allen Coliban, cât și de atmosfera complet toxică ce s-a împământenit în interiorul USR Brașov. M-am luptat ani de zile cu echipa Barna și modelul profund viciat de conducere pe care l-au impus dinspre vârf către întreaga organizație. Însă în același timp, pe după gardul frumos vopsit al USR Brașov, s-a inserat pas cu pas un stil încă și mai parșiv al clicii care controlează filiala, cu doză dublă de ipocrizie și duplicitarism”, scria pe pagina de Facebook deputatul Benga în momentul în care a oficializat ruptura de USR.

Trebuie remarcat faptul că Benga nu a optat nici pentru tabăra lui Dacian Cioloș. Inițiatorul PLUS, care după ce nu a reușit să se impună în fuziunea cu USR și-a luat jucăriile și, plecat la Bruxelles, face jocurile francezilor prin REPER. O explicație ar fi și aceea că, umblă vorba prin târg, Allen Coliban este USR-ist cu numele. De facto este omul Cioloș, iar la viitoarele alegeri chiar ar urma să candideze pentru REPER. Mai ales dacă filiera franceză o va împinge prin REPER pe Codruța Kovesi la prezidențiale, cu susținerea PNL…

Alte articole:   Cum să-ți diversifici garderoba cu haine second-hand

Deocamdată, Benga a aruncat o piatră pe scena politică și așteaptă să facă valuri

În acest context, zilele trecute Benga a făcut anunțul privind noul partid. Am așteptat câteva zile pentru a afla mai multe, dar deocamdată nu răsuflă nimic în plus.

„La începutul lunii octombrie vă spuneam aici că am hotărât să mă apuc de construcție politică de la zero. Alături de un grup foarte restrâns de apropiați am lucrat în acest interval de timp la osatura unui astfel de proiect. Actele au fost depuse în noiembrie. Speranța mea este ca la finalul lui ianuarie sau undeva în cursul lunii februarie să avem un verdict favorabil. Am decis sa țin totul foarte discret fiindcă faulturile sunt posibile iar timpul este foarte prețios. De îndată ce întreg parcursul birocratic se va încheia voi reveni cu toate detaliile. Vă mulțumesc încă o dată acelora dintre voi, nu puțini, care m-ați contactat pe această temă de anul trecut încoace și sper să ne reauzim cât de curând posibil cu toate detaliile!”, scrie Benga.

Alte articole:   18 percheziții domiciliare la polițiști din Brașov!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Benga? Daca ne iubesti, lasa-ne!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.