blog-logo

Nicolae Ciucă: România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE (VIDEO)

Nicolae Ciucă: România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE (VIDEO)

Nicolae Ciucă a scris vineri pe Facebook că „pe datele statistice ale momentului, România este țara cu cea mai mare creștere economică dintre toate statele membre ale UE”.

Premierul Nicolae Ciucă afirmă, vineri seară, raportându-se la date statistice, că ”România este ţara cu cea mai mare creştere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene”, relatează News.ro.

Premierul spune că pentru a se păstra acest trend pozitiv, România are trei surse de bani importante pe care țara noastră nu are voie să le rateze.

Premierul a precizat, că este nevoie de accesarea tuturor banilor din PNRR, de creşterea absorbţiei fondurilor europene și de atragerea a cât mai multe investiții pentru a se păstra trendul pozitiv.

”Pe datele statistice ale momentului, România este ţara cu cea mai mare creştere economică dintre toate statele membre ale Uniunii Europene. Pentru a păstra trendul pozitiv, este nevoie să accesăm toţi banii din PNRR, să creştem absorbţia de fonduri europene şi să atragem cât mai multe investiţii străine”, a transmis, vineri, seară, într-un mesaj pe Facebook, premierul Nicolae Ciucă.

Potrivit acestuia, acestea trei sunt cele mai importante surse de bani ale României, pe care nu avem voie să le ratăm.

„Acestea trei sunt cele mai importante surse de bani ale României, pe care nu avem voie să le ratăm. Pentru a mă asigura de evoluţia pozitivă a acestor finanţări, am luat parte în cursul acestei săptămâni la reuniunea Comitetului Interministerial de Coordonare a PNRR şi am avut o întâlnire cu Consiliul Investitorilor Străini (FIC) din România. Subliniez că, pentru economia reală, mai există o sursă de finanţare: investiţiile guvernamentale prevăzute în bugetul de stat pe 2023”, a mai transmis premierul.

Potrivit acestuia, cu aceşti bani se vor realiza proiecte de amploare, precum Centura Bucureşti şi intersecţia ei cu Şoseaua Chitila-Mogoşoaia, calea ferată care va lega Aeroportul Traian Vuia de Timişoara sau modernizarea Canalului DunăreMarea Neagră şi a Canalului Poarta Albă-Midia-Năvodari.

Alte articole:   SONDAJ: Geoană vs. Kovesi la alegerile prezidențiale, procente intenție de vot. Prognoză pentru parlamentare

Aceste proiecte ce ţin de infrastructura de transport au fost aprobate în şedinţa de guvern de miercuri”, a mai precizat premierul.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.