blog-logo

Brașovul și Sibiul, destinaţiile preferate de români în minivacanţa de 24 ianuarie

Brașovul și Sibiul, destinaţiile preferate de români în minivacanţa de 24 ianuarie

Brașovul și Sibiul, dar și staţiuni de pe Valea Prahovei sunt printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa prilejuită de Mica Unire.

Românii încep anul cu o minivacanţă în ţară, Brașovul și Sibiul fiind cele mai rezervate destinaţii turistice ale weekendului, cu un preţ mediu al cazării de 286 lei/noapte, arată analiza realizată de o platformă hotelieră online, transmite Agerpres.

Astfel, staţiunile de pe Valea Prahovei şi marile oraşe se numără printre destinaţiile preferate de români pentru minivacanţa de 24 ianuarie, potrivit datelor Travelminit.ro.

„Turiştii încep anul cu o minivacanţă acordată cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române, 24 ianuarie. Mai mult decât atât, autorităţile au anunţat încă de la sfârşitul lui 2022 că şi ziua de luni, 23 ianuarie, va fi liberă pentru cei care lucrează la stat, astfel încât să se poată face punte cu weekendul. Decizia nu se aplică şi în cazul celor din mediul privat, însă cei mai mulţi şi-au luat deja concediu pentru a se bucura de o pauză de relaxare”, arată cercetarea.

Chiar dacă preţurile la cazare sunt ceva mai mari anul acesta, cei mai mulţi români au rezervat deja un sejur pentru minivacanţă, semn că doresc să se bucure de zilele libere, dar şi de evenimentele organizate pentru Mica Unire, susţin autorii studiului.

Alte articole:   Podul de la Brăila ar urma să fie deschis la sfârșitul lunii iunie, după mai bine de un an de întârzieri

Preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte este de 286 de lei în perioada minivacanţei, în creştere cu 20% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, când preţul mediu pentru o cameră dublă/noapte era de 236 de lei.

Brașovul și Sibiul, în topul celor mai rezervate destinaţii

Potrivit sursei citate, în topul celor mai rezervate destinaţii din acest weekend se află Braşov, Sibiu, Sinaia, Buşteni şi Oradea, semn că românii preferă în continuare Valea Prahovei şi city-break-urile pentru sejururile de scurtă durată.

„Evident, staţiunile montane sunt preferate în această perioadă, mai ales de către cei care iubesc zăpada şi sporturile de iarnă, însă există cerere şi pentru marile oraşe, semn că românii vor să exploreze mai mult şi mai des. Acesta este şi motivul pentru care la Travelminit pregătim noi campanii de promoţii, mai ales în timpul weekendurilor, oferte ce pot fi achiziţionate inclusiv cu vouchere de vacanţă”, a afirmat Rita Szilveszter, marketing manager Travelminit.

Analiza mai arată că în mai multe oraşe din ţară vor fi organizate festivităţi cu ocazia Zilei Unirii Principatelor Române.

Alte articole:   Google şi Facebook, îndemnate de UE să eticheteze conținutul generat de inteligența artificială

Momentul este unul extrem de important pentru istoria noastră, având în vedere că, la data de 24 ianuarie 1859, Alexandru Ioan Cuza a fost ales domn al Moldovei şi al Ţării Româneşti, înfăptuindu-se astfel uniunea celor două principate.

În Bucureşti, Alba-Iulia, Sibiu şi alte oraşe din ţară vor fi organizate hore tematice, concerte, expoziţii pentru toţi cei care doresc să afle mai multe despre istoria noastră.

Un alt motiv pentru creşterea rezervărilor în această perioadă este şi folosirea voucherelor de vacanţă la achiziţia unor sejururi, o măsură care a contribuit semnificativ la dezvoltarea turismului românesc. Aşadar, cei care primesc aceste tichete trebuie să ştie că încă le pot utiliza pentru a plăti integral sau parţial următoarea vacanţă în ţară„, precizează sursa citată.

Alte articole:   Aproape 100 de braşoveni se pot înscrie, în luna iunie, la cursuri de formare profesională

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate