
În urma acțiunilor de control desfășurate de Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor (CJPC) Brașov, în cursul zilei de 17 ianuarie 2023, la unitățile de alimentație publică din zona Centrului Vechi al municipiului Brașov, a fost verificat și modul în care operatorul economic S.C. LITTLE HANOI S.R.L., care activează în această zonă, respectă prevederile legale în domeniu.
În urma neregulilor constatate, operatorul comercial a fost sancționat cu:
amendă contravențională în valoare de 5.000 de lei
un avertisment
oprirea defintivă de la comercializare a unor produselor neconforme, în valoare de aproximativ 3.000 de lei
oprirea temporară a prestării serviciilor până la remedierea deficiențelor constatate.
Abaterile constatate de comisarii CJPC Brașov au fost următoarele:
– depozitarea, în blocul alimentar, la temperatura camerei, a unor produse alimentare care necesitau refrigerare
– depozitarea improprie a unor produse alimentare folosite ca materii prime (unele fiind depozitate chiar pe pavimentul din bucătărie)
– așezarea unei cratițe de inox cu preparat direct pe pubela de gunoi neacoperită
– supraaglomerarea congelatorului
– depozitarea cărnii ambalate, fără etichete, peste ambalaje cu legume și semipreparate
– utilizarea unor produse cu data durabilității minimale depășită, conform etichetei aplicate de operatorul economic;
– depozitarea unor produse alimentare neetichetate, în spațiile frigorifice, astfel încât nu era posibilă stabilirea trasabilității acestora
– neafișarea orarului de funcționare și a certificatului constatator al punctului de lucru.
Foto: arhivă
Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!
Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI
Am mancat la Little Hanoi si mancarea a fost extraordinara, consider ca atunci cand apare o locatie noua pe piață concurența își arată ghearele…de ce nu merge OPC-ul la restaurantele vechi..la care se gătește cu alimente expirate, cu uleiul neschimbat de luni de zile si cu pahare si farfurii murdare si ciobite..majoritatea locațiile din zona centrală asa sunt…dar bravo OPC..sigur sunteti f corecți
Probabil ca si tie iti livra mancarea dupa ce racea cratita pe gunoi ? Astia trebuie inchisi si luata kicenta pe viata la a doua abatere… Iar angajatii care nu isi respecta sarcinile postului ar trebui sa fie mentionati intr-un black list al angajatorilor din horeca. Sa vedem daca isi mai permite sa faca de capul lor. In horeca nu au ce cauta oameni necalificati fara cursuri de igiena strong. Pana atunci o sa tot mancati vechituri cu urme de sobolani si gandaci expirati!
Ce black list al angajatilor visezi? Tu nu stii ca pentru asa zisul patron roman, angajatul e mai important decat clientul? Daca fraieri de clienti mai gasesc, fraieri de angajati nu mai gasesc. Sa vezi numai ce le canta asa zisii patroni asa zisilor angajati in struna! Le e frica ca daca le pleaca si un singur angajat, ori trebuie sa munceasca ei insisi ori le scad veniturile si nu mai pot plati ratele la gipan si vacante. Si atunci cum sa isi mai etaleze figurile? Mai nou, cu ajutorul statului au pus gheara si pe ciubuc. Sunt curios, cati mai sunt fraieri si lasa ciubuc?