blog-logo

Tot ce trebuie să știți despre curățarea mașinii de spălat

Tot ce trebuie să știți despre curățarea mașinii de spălat

Oamenii sunt adesea atât de concentrați pe curățarea hainelor lor, încât le scapă din minte să curețe mașina de spălat în sine. Dacă sunteți ca noi, vă veți strădui să vă amintiți ultima dată când ați făcut-o. Dar acest lucru este pe cale să se schimbe datorită sfaturilor nostre de top.

Distrugeți acumularea de detergent de rufe și de balsam de rufe din acea mașină de spălat Arctic în câțiva pași simpli – și apoi puteți sta liniștiți știind că mașina dvs. de spălat este scârțâie de curată în timp ce vă învârte hainele.

Pentru a începe, puneți un prosop vechi pe podea și scoateți sertarul. Folosiți un spray de baie pentru a curăța sertarul pentru că îndepărtează spuma de săpun, deci este perfect pentru a îndepărta balsamul de rufe vechi etc.

Apoi, este timpul să curățați în spatele unde se află de obicei sertarul, folosind bicarbonat de sodiu și oțet alb, împreună cu credinciosul burete de baie pentru a aborda locurile mai greu de atins. Folosiți un burete pentru a absorbi apa veche și stoarceți pentru a o clăti.

Folosiți apoi din nou sprayul de baie pentru a curăța marginea de cauciuc a mașinii, înainte de a curăța tamburul mașinii de spălat în sine. Pur și simplu adăugați un capac de oțet alb și o lingură de bicarbonat de sodiu în tambur împreună cu cârpele pe care le-ați folosit, apoi puneți sertarul curat înapoi în mașină și puneți-o pe un ciclu de centrifugare rapidă pentru a lăsa interiorul strălucitor de curat. Sună ușor, nu-i așa?

Alte articole:   Gabriel Andronache rămâne liderul grupului PNL din Camera Deputaților

Cum să curățați carcasa exterioară a mașinii de spălat rufe

Aceasta este o treabă pe care ar trebui să o faceți în mod regulat și care nu necesită mult efort. Această operațiune nu necesită mult timp: pur și simplu ștergeți praful cu o cârpă umedă. Același lucru ca și sticla oricărui model de mașină de spălat Arctic, curățați-o în mod regulat cu o cârpă umedă și va străluci ca una nouă.

Cum să faceți o spălare de întreținere a mașinii dvs. de spălat

O spălare de întreținere regulată este cea mai bună modalitate de a vă asigura că veți continua să obțineți rezultate dorite de la acea mașină de spălat Arctic. O spălare de întreținere vă scapă de orice bacterii, pete, nămol și mucegai care s-ar fi putut acumula în interiorul mașinii de spălat. În plus, curăță orice apă veche care ar putea rămâne în tambur.

Se recomandă să faceți o spălare de întreținere o dată pe lună și mai ales dacă vedeți pete negre care se acumulează în interiorul garniturii de la ușa mașinii de spălat. Iată care sunt pașii simpli pe care trebuie să-i urmați:

  • Asigurați-vă că mașina de spălat Arctic este goală.
  • Adăugați o soluție de curățare a mașinii de spălat. Consultați prospectul de instrucțiuni pentru a afla cantitatea pe care trebuie să o folosiți.
  • Alegeți ciclul „bumbac” de pe mașina dumneavoastră.
  • Apăsați butonul de control al temperaturii până când acesta ajunge la cea mai fierbinte setare.
  • Porniți ciclul.
  • Când ciclul se termină, deschideți ușa, trageți înapoi sigiliul și ștergeți orice resturi sau apă.
  • Lăsați ușa deschisă până când tot ce se află înăuntru se usucă.
Alte articole:   Compania Apa Brașov: Protejați-vă instalația de apă împotriva înghețului!

Acest lucru va împiedica acumularea de nămol sau de pete negre de mucegai în interiorul garniturii ușii și va opri, de asemenea, orice mirosuri neplăcute. Poate cel mai important, ajută la creșterea duratei de viață a mașinii dumneavoastră de spălat.

Cum să vă curățați sertarul pentru detergent

După fiecare spălare de întreținere, ar trebui să curățați și sertarul pentru detergent, pentru a opri acumularea de depozite vechi de detergent în mașină de spălat Beko.

Detergentul pe care îl turnăm în dozatorul pentru rufe nu este întotdeauna folosit în totalitate de mașina de spălat. Detergentul care nu este utilizat rămâne încrustat în sertar și se transformă în mucegai.

Pentru a-l curăța eficient și a scăpa de bacterii, puteți scoate cu ușurință sertarul, apoi îl puteți înmuia timp de o jumătate de oră în apă caldă; pentru a îndepărta mucegaiul din colțurile greu accesibile, puteți folosi o periuță de dinți.

Alte articole:   Accident de muncă la Protecția Consumatorului Brașov

Odată ce sertarul este curat, îl puteți clăti, usca și reasambla, apoi îl puteți introduce din nou în mașină, dar, înainte de asta, ștergeți bine fanta sertarului.

Cum să curățați filtrul mașinii de spălat

De asemenea, ar trebui să vă propuneți să curățați filtrul mașinii de spălat la fiecare 4-6 săptămâni. Acesta se găsește, de obicei, chiar în partea de jos a mașinii de spălat și este posibil să fie nevoie să scoateți un mic capac pentru a avea acces la el.

O parte din apă se va scurge atunci când scoateți filtrul, așa că puneți niște prosoape jos pentru a vă proteja podeaua. Deșurubați filtrul și lăsați apa să curgă. Apoi curățați filtrul trecându-l sub apă caldă. Înșurubați-l bine la loc, înlocuiți capacul și ați terminat!

Cum să vă faceți propria soluție de curățare a mașinii de spălat

Dacă ați rămas fără soluție de curățare a mașinii de spălat, puteți să vă faceți propria soluție. Folosiți două cești de oțet alb, o jumătate de ceașcă de apă și un sfert de ceașcă de bicarbonat de sodiu. Amestecați bine înainte de a o folosi.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.