blog-logo

Ministerul Turismului va deconta cheltuielile firmelor care participă la târgurile de turism

Ministerul Turismului va deconta cheltuielile firmelor care participă la târgurile de turism

Ministerul Turismului susține că va deconta cheltuielile de participare la târgurile de turism ale operatorilor economici.

Ministerul Turismului anunță că, Guvernul României a aprobat miercuri, 18 ianuarie a.c., încadrarea în politicile fiscal-bugetare şi financiare ale statului român a schemei de ajutor de minimis pentru participarea întreprinderilor cu activitate de turism la manifestările expoziţionale, în pavilioanele naţionale, standurile specializate ori miniexpoziţiile din străinătate, la care va fi prezent Ministerul Antreprenoriatului şi Turismului.

Programul vizează generarea unui efect stimulativ pentru beneficiari, prin subvenţiile acordate pentru promovarea produselor şi serviciilor turistice pe pieţele externe.

„Facilitarea participării de la târgurile internaţionale de turism a operatorilor economici, în cadrul pavilioanelor naţionale, a fost reconsiderată în urmă cu trei ani drept «ajutor de stat». În tot acest timp, tocmai pentru că România nu putea risca să piardă un instrument atât de important pentru promovarea destinaţiei, s-a mers pe o soluţie temporară de compromis. Mai exact, până la definitivarea şi aprobarea schemei de minimis, au putut fi prezente la manifestările expoziţionale din străinătate doar asociaţiile profesionale, patronale şi organizaţiile neguvernamentale care nu desfăşoară activitate economică, precum şi autorităţile administraţiei publice locale şi centrale”, a declarat ministrul antreprenoriatului şi turismului, Constantin-Daniel Cadariu.

El menţionează că schema de minimis este gata şi, mai mult decât atât,  există buget alocat pentru ea.

”Schema de minimis este gata și, mai mult decât atât, avem buget alocat pentru ea. Reprezentanţii mediului privat vor putea fi prezenţi fără niciun cost la standurile organizate de România, iar o parte dintre cheltuielile pentru transport şi cazare le vor fi decontate”, precizează ministrul, relatează News.ro.

Ce cheltuieli vor fi decontate şi care va fi cuantumul lor

Beneficiarilor schemei de minimis le vor fi decontate următoarele cheltuieli:

Alte articole:   Creștinii sărbătoresc azi Întâmpinarea Domnului

a) 50% din cheltuielile reprezentând preţul transportului extern, fără a depăşi echivalentul în lei a 500 euro, calculat la data semnării actului final privind furnizarea ajutorului de minimis pentru 1 reprezentant/operator economic;

b) 50% din cheltuielile reprezentând preţul primei nopţi de cazare, pentru câte un participant de la fiecare operator economic expozant, la nivelul baremelor stabilite pentru instituţiile publice categoria 1;

c) 100% din cheltuielile pentru:

  • taxa de participare;
  • închirierea de spaţiu pentru stand de la organizatori;
  • personalizarea, amenajarea şi decorarea standului.

Valoarea totală estimată a ajutoarelor care pot fi acordate pentru anul în curs este de 7.400.000 lei, din fonduri de la bugetul de stat.

Alte articole:   Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Mai multe tipuri de alerte și informații utile

Numărul mediu al beneficiarilor este de 200 de expozanţi anual. Înscrierile se vor şi de această dată digital.

Schema de ajutor de minimis urmează a fi aprobată prin ordin al ministrului antreprenoriatului şi turismului.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.