blog-logo

Cele mai bune și distractive moduri de a petrece timpul liber acasă

Iarna bate la ușă și urmează o perioadă de câteva luni în care vom petrece mai mult timp în casă. Din cauza condițiilor meteo nefavorabile, a temperaturilor scăzute și a zilei mai scurte, iarna este un anotimp asociat de cele mai multe ori cu disconfortul social, cu anxietatea și chiar depresia.

Cu toții petrecem mult timp în case și, în cea mai mare parte, avem nevoie de diferite activități distractive de făcut pentru a ne face viața mai ușoară și a face să treacă timpul liber mai repede. Dar în cazul în care aveți nevoie de câteva idei noi, am adunat o mulțime de lucruri distractive, aproape gratuite, de făcut acasă. Sunt activități ce se pot face în regim individual, în familie sau alături de prieteni.

Mulți dintre cei ce petrec mult timp acasă aleg să citească. Prea evident? Poate, dar este o activitate ieftină și se face cu mare plăcere. Cu siguranță se găsesc suficiente cărți pentru a nu vă plictisi. Puteți să cumpărați cărți de la anticariat și de la magazinele de second hand sau să profitați de bonusuri și cardurile de fideltiate la bibliotecile digitale sau clasice și obțineți acces la orice, de la autorii clasici la cele mai noi best-seller-uri.

Pe lângă lectura clasică, puteți găsi o cantitate nesfârșită de lucruri de citit pe internet. Puteți să urmați cursuri digitale de perfecționare a unor activități de care sunteți pasionați.

Dacă tot suntem la capitolul internet, în perioada aceasta puteți să vă jucați mai mult. A practica jocuri digitale poate fi o formă de divertisment și relaxare. Puteți chiar practica jocuri de cazinou pe aproape orice aparate online. Astfel, timpul va trece mai repede și voi veți fi mai relaxați. Plus de asta, puteți socializa cu ceilalți jucători. Tehnologia a facilitat dezvoltarea umeroaselor jocuri, dar și a sistemelor de live streaming. Jocurile multiplayer au alt sens în prezent, când totul se întâmplă în timp real între jucători aflați în diferite colțuri ale lumii.

Alte articole:   Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Dacă doriți să vă detașați de internet și mediul digital, puteți opta pentru diferite activită creative casnice, cum ar fi cusutul, croitul, pictura, desenul. Sunt oameni care au început să practice pictura la nivel de amatori și apoi să-și dezvolta pasiune astfel încât au ajuns chiar să aibă expoziții ale operelor sale. Nu se știe niciodată ce pasiuni puteți descoperi dacă nu le încercați.

Dacă pictura nu este punctul forte, încercați să desenați. Caietele de schițe sunt relativ ieftine și ușor de transportat, așa puteți să le luați cu voi oriunde călătoriți. Și, ca și pictura, puteți să învățați folosind cărți, instrucțiuni online și multă practică. Acum există și numeroase desene ce pot fi executate pe numere. O activitate aparent simplă, dar care necesită multă atenție și concentrare, iar rezultatele vă aduc numeroase satisfacții de reușită.

Fabricați diferite bijuterii sau alte obiecte hand made cum ar fi poșete, genți și chiar haine. Există literalmente sute de site-uri web de unde puteți obține idei și inspirație, împreună cu tutoriale pas cu pas pentru a vă ghida printr-un proiect complet. Puteți găsi materia primă și accesoriile pe internet și să le comandați direct acasă. Odată ce ați început să faceți bijuteriile și alte produse, poate veți încerca să le vindeți online și astfel să vă asigurați și un venit suplimentar.

Alte articole:   Ministerul Finanţelor lansează o nouă emisiune de titluri Tezaur, cu dobânzi de până la 8%

O altă activitate recreativă și distractivă ce poate fi practicată acasă este gătitul. Uitați de mâncarea comnadată sau de conserve și încercați să vă gătiți singuri mâncărurile preferate. În funcție de ceea ce aveți în dulapuri, poate fi necesar să cumpărați anumite condimente și produse de bază, dar nu este prea greu să păstrați o bucătărie bine aprovizionată și cu siguranță este mai ieftin decât să luați masa în oraș. În plus, este plăcut să mâncați cu poftă ceva gătit chiar de voi.

Dacă sunteți un pasionat al muzicii, în anotimpul rece ați putea încerca să cântați la un instrument: chitară, acordeon, tobe și multe alte instrumente individuale. Vă puteți folosi de internet pentru inspirați și tutoriale. Veți găsi atât lecții generice, cât și instrucțiuni pentru melodii specifice, ceea ce înseamnă că puteți să învățați cum să cânți melodia preferată.

O altă activitate distractivă și relaxantă ce poate fi practicată acasă este cea de a realiza puzzle. Acestea sunt ieftine și ușor de găsit. Și în funcție de nivelul de răbdare, puzzle-urile pot fi o modalitate minunată de a petrece o seară liniștită acasă. Puteți să le faceți singuri, în familie sau alături de prieteni.

Tot într-un mediu colectiv puteți să practicați diferite alte jocuri de societate, cum ar fi jocurile de cărți, șah, table, sau board games. Astfel de jocuri sunt benefice și pentru sănătate. Vă ține mintea antrenată și sunt acțiuni care pun la lucru ambele emisfere cerebrale, prevenind astfel demența.

Origami este o altă activitate distractivă ce poate fi realizată individual sau alături de cei dragi. Arta plierii hârtiei, origami, datează din Japonia secolului al XVII-lea. Utilizează o serie de pliuri pentru a crea sculpturi din bucăți plate de hârtie, fără lipici sau tăiere. Figurinele respective pot fi ornamentale și le puteți finisa prin pictură sau coloristică. Astfel vă puteți perfecționa răbdarea și îndemânarea.

Alte articole:   Muzică corală din Ucraina și pentru Ucraina, la Biserica romano-catolică Sf. Petru și Pavel

Dacă vă place să scrieți, sezonul de iarnă este ideal pentru a vă așeza la birou și să începeți să vă etalați pe hârtie toate gândurile. Scrieți poezii, povești, împărtășiți din experiența profesională. Puteți scrie clasic pe hârtie sau pe un website personal. Puteți povesti de spre pasiunile voastre și despre activitățile cotidiene făcute în decursul unei zile. Poate fi un jurnal personal digital.

Toate cele menționate mai sus nu se pot realiza într-o gospodărie neîngrijită. Astfel, poate e bine să aveți mai multă grijă de căminul vostru și să-l decorați și să-l aranjați pe gustul vostru. Locul minunat în care vă petreceți cel mai mult timă poate fi o sursă de inspirație a activităților voastre cotidiene.

Pe lângă grija de gospodărie, puteți să vă gospodăriți. Homesteading este de fapt un termen larg care acoperă o varietate de activități și practici, toate dedicate trăirii în mod autosuficient. Conservarea se încadrează în gospodăria, de exemplu, la fel ca și fabricarea propriului vin și brânză. Puteți să vă cultivați propriile mirodenii, legume și chiar fructe. Și cu o planificare și o pregătire corectă, chiar și o mică gospodărie poate fi foarte prietenoasă pentru buzunarul tău.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.