blog-logo

COD ROȘU de viscol în zona montană a județului Brașov

COD ROȘU de viscol în zona montană a județului Brașov

Administrația Națională de Meteorologie a emis o avertizare Cod Roșu de viscol puternic, valabil în perioada 17 ianuarie, ora 22:00 – 18 ianuarie, ora 14:00, la altitudini de peste 1800 m în Carpații Meridionali. Va fi viscol puternic, cu rafale ale vântului de peste 120-140 km/h, iar vizibilitatea va fi redusă spre zero.

Totodată, meteorologii eu emis și o avertizare Cod Portocaliu de ploi și intensificări puternice ale vântului, valabil în același interval de timpla altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali și la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali. “La altitudini de peste 1800 m în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali va fi viscol puternic (rafale de peste 100-110 km/h), în timp ce la altitudini între 1500 m și 1800 m în Carpații Meridionali vor fi intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 100-110 km/h) și precipitații mixte. Se vor acumula cantități însemnate de precipitații, de 30-50 l/mp și izolat de peste 60-70 l/mp, iar vântul va continua să prezinte intensificări puternice până în seara zilei de miercuri (18 ianuarie)“, informează ANM.

COD GALBEN de vânt în mai multe județe

Cod Glaben de vânt și ploi în zona montană, în Banat, Crișana, Maramureș, Dobrogea și în nord-vestul Transilvaniei. Vântul va avea intensificări cu viteze în general de 55-75 km/h. În zona montană se vor acumula cantități de precipitații în general de 25-40 l/mp. Acestea vor fi sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1500 m mixte. Temporar va ploua și în restul teritoriului, în special în jumătatea de vest, unde se vor acumula cantități de apă ce vor depăși local 20-25 l/mp. Din seara zilei de miercuri (18 ianuarie), la început în regiunile vestice, apoi treptat și în zonele de munte, vântul va slăbi în intensitate.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate