blog-logo

Ce valoare au voucherele de vacanță în 2023 și cine le primește

Ce valoare au voucherele de vacanță în 2023 și cine le primește

Voucherele de vacanță se vor acorda şi în acest an, a confirmat Ministerul Finanţelor, care a precizat şi care va fi valoarea acestora.

Voucherele de vacanță acordate în 2023 angajaților din instituțiile de stat vor fi de 1.450 de lei brut, a transmis Ministerul Finanțelor, după ce mai multe publicații au anunțat sume diferite și creșteri ale valorii.

Astfel, valoarea acestor vouchere de vacanță rămâne neschimbată față de anii trecuți.

„Instituțiile publice, astfel cum sunt definite la art. 2 alin. (1) pct. 30 din Legea nr. 500/2002 privind finanţele publice, cu modificările şi completările ulterioare, şi la art. 2 alin. (1) pct. 39 din Legea nr. 273/2006 privind finanţele publice locale, cu modificările şi completările ulterioare, indiferent de sistemul de finanţare şi de subordonare, inclusiv activităţile finanţate integral din venituri proprii, înfiinţate pe lângă instituţiile publice, acordă, anual, în perioada 1 ianuarie 2019 – 31 decembrie 2026, vouchere de vacanţă în cuantum de 1.450 lei pentru un salariat”, a transmis Ministerul Finanțelor.

Tichetele de vacanță au o perioadă de valabilitate de un an de la data alimentării suportului electronic, fără a se înțelege că aceasta este perioada de valabilitate a suportului electronic. Sumele reprezentând voucherele de vacanță sunt supuse impozitării în luna în care au fost acordate beneficiarului.

Alte articole:   Incendiu devastator la un autoturism hibrid. O peroană a murit carbonizată

Asta înseamnă că cei 10% impozit, adică 145 de lei, vor fi reținuți de angajator în luna în care aceste vouchere de vacanţă vor fi date.

Voucherele de vacanță nu sunt transmisibile şi nu pot fi vândute. Pot fi folosite doar de către titular, pe baza actului de identitate. Vânzarea voucherelor este interzisă, iar amenda pentru comercializarea lor este de 26.600 de lei. 

Orice unitate de cazare sau agenție de turism care acceptă cardurile de vacanță emise pentru altă persoană va fi amendată cu 13.300 de lei.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Aproape 100 de braşoveni se pot înscrie, în luna iunie, la cursuri de formare profesională

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate