blog-logo

Care sunt salariile medii brute din Regiunea Centru? Cât primește un angajat din Brașov și cu cât a crescut aici salariul mediu brut?

Care sunt salariile medii brute din Regiunea Centru? Cât primește un angajat din Brașov și cu cât a crescut aici salariul mediu brut?

Diferenţa dintre câştigul salarial mediu brut înregistrat în octombrie în Sibiu şi cel din Harghita, polii judeţelor din acest punct de vedere din Regiunea Centru, este de peste 2.200 de lei, potrivit datelor prezentate într-un conunicat transmis AGERPRES de către Direcţia Regională de Statistică (DRS) Alba.

Astfel, în octombrie 2022, câştigul salarial mediu brut, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în cele şase judeţe, a fost în Regiunea Centru de 6.008 lei, reprezentând 93% din câştigul salarial mediu brut la nivel naţional, de 6.461 de lei.

„Cel mai mare câştig mediu brut a fost înregistrat în judeţul Sibiu (6.854 lei), iar cel mai mic în Harghita (4.630 lei)”, se menţionează în comunicat.

În ceea ce priveşte câştigul salarial mediu nominal net, calculat ca medie ponderată a câştigurilor realizate în judeţele din Regiunea Centru, acesta a fost de 3.741 de lei şi reprezintă 93,3% din câştigul salarial mediu net la nivel naţional, de 4.008 lei.

„Valoarea cea mai mare a câştigului salarial mediu net a fost de 4.248 lei, înregistrată în judeţul Sibiu, iar cea mai mică în judeţul Harghita, de 2.917 lei”, precizează DRS Alba.

Faţă de luna anterioară, câştigul salarial mediu net a înregistrat creşteri în judeţele Sibiu, cu 96 de lei, Braşov, cu 65 de lei, Harghita, cu 31 de lei, Mureş, cu 4 lei, şi Covasna, cu 1 leu, şi scădere în Alba, cu 33 de lei.

Efectivul de salariaţi înregistrat în Regiunea Centru la sfârşitul lunii octombrie a fost de 707.396 persoane.

AGERPRES

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.