blog-logo

Încă o sinecură a primarului Coliban: pe „Nucu” de la Codlea, consilierul prin care și-a dat bani la Scotch Club – FC Brașov, l-a recompensat cu postul de director la Corona

Încă o sinecură a primarului Coliban: pe „Nucu” de la Codlea, consilierul prin care și-a dat bani la Scotch Club – FC Brașov, l-a recompensat cu postul de director la Corona

Maneaua de inimă albastră a lui Vali Vijelie i se potrivește de minune primarului mincinos Allen Coliban. „Să iubești două femei, să nu știi pe care-o vrei, una-i mama la copii, alta-i pofta inimii”, sună refrenul cântecului. Numai că pe lângă „mama la copii”, adică Scotch Club – FC Brașov Steagu Renaște (fapt constatat de Camera de Conturi, așteptăm finalul anchetei ANI), mincinosul notoriu al Brașovului are chiar două „pofte ale inimii”. Amândouă întreținute generos din banii brașovenilor!

Una-i mai veche (SR Brașov), căreia i-a dat bani din bugetul municipiului Brașov, deși se afla în procedură de lichidare – fapt ce contravine total legii. Și alta, mai nouă: CSM Corona Brașov. Pe care după ce a ponegrit-o cum i-a venit la gură în campania pentru postul de primar, mințind cu nerușinare, după instalare a luat-o de bună, ca fată mare.

Corona = dama de companie pentru primar și USR

Înșelata și abandonată (de ochii lumii), SR Municipal Brașov va face subiectul unui următor articol, în detaliu. Acum ne ținem de promisiune și ne oprim la „Coronița” primarului, instituția care, cu acceptul lui „Minciunilă”, a devenit un fel de damă de companie pentru tovarășii din USR Brașov.

După ce l-a gonit pe useristul Radu Miclăuș, înapoi în diaspora de unde venise, ca orice laș cu pedigree, folosindu-se de altcineva (city managerul orașului, Adriana Miron), curlingistul Coliban și-a tras un consilier pe sport. Printre mulții alți consilieri personali, plătiți din banii brașovenilor, bineînțeles.

Este vorba de profesorul de sport de la Codlea și șeful clubului privat cu iz municipal, Ionuț Necula. Acesta e cunoscut în fotbalul de jos al județului, pentru că acolo, nu altundeva, a „performat” ani de zile, ca și „Nucu de la Codlea”.

Pentru că, da, Clubul Sportiv Municipal Codlea, „jucăria” profesorului „Nucu” este un club sportiv privat, dar care în ciuda numelui nu are decât o singură legătură cu administrația publică din Codlea: sumele grase scurse de la bugetul local în cel al clubului, indiferent de regimul politic aflat la „butoane”. De fiecare dată cu același rezultat: fotbalul din Codlea tot la nivelul de „doi mici și-o bere” a rămas la finalul fiecărui sezon cumpetițional. Rezultate, nu glumă!

Cum s-a folosit Coliban de marioneta „Nucu” pentru „haremul” de la fotbal

În cele două-trei luni în care școlile au fost în vacanță și a avut destul timp să taie frunze la câini la cabinetul primarului, prof. Necula s-a remarcat în fața șefului prin două reușite de excepție de la… lege, care aveau să-l propulseze, drept recompensă, ca director interimar la clubul Brașovului, CSM Corona.

Mai întâi, a făcut tot ce a putut ca SR Brașov să beneficieze de fonduri publice de la bugetul municipiului Brașov, în proiectul „ACS SR Municipal Braşov – Steagul Renaşte Alături de Suporteri”, suma totală a acestuia fiind de 665.176 lei. Aici ne referim la primul concurs local de proiecte sportive, cu depunerea cererilor de finanțare în perioada 20 mai-20 iunie 2022. O nimica toată, la ce avea să urmeze în vară, chiar și după descinderea Camerei de Conturi la Primăria Brașov.

Apoi, la cel de-al doilea concurs de proiecte (perioadă de depunere a cererilor 5-16 august 2022), cu complicitatea viceprimăriței Flavia Boghiu, colegă în comisia de evaluare, același „Nucu” Necula a direcționat suma de 4.000.000 lei (800.000 euro) către clubul de fotbal al primarului Coliban și consoartei Clem, Scotch Club – FC Brașov Steagu Renaște.

Atenție! La data atribuirii acestei sume imense către gruparea „stripărilor”, cuplul Allen Coliban & Camelia Clem nu ieșise din asocierea cu FC Brașov, plecarea lor (de ochii lumii) fiind admisă de Judecătoria Brașov abia la termenul din 9 septembrie. Deci, după trimiterea celor 800.000 de euro către clubul de fotbal în care aceștia figurau ca asociați!

La Primăria Brașov legea se aplică după preferințele primarului

În ambele cazuri, Primăria Brașov nu a ținut cont de Legea nr. 350 a Finanțărilor nerambursabile din fonduri publice alocate pentru activități nonprofit de interes general. O bătaie de joc la adresa sportului brașovean, la adresa asociaților și cluburilor sportive din municipiul Brașov și, mai ales, la adresa brașovenilor!

În cazul SR Municipal s-au încălcat, cu o superficialitate mai mult decât complice, prevederile legii în cauză, care la articolul 21, secțiunea a 4-a despre „Eligibilitate, înregistrare, capacitate tehnică şi capacitate financiară”, specifică foarte clar că „este exclus dintr-o procedură pentru atribuirea contractului de finanţare nerambursabilă, respectiv nu este eligibil, solicitantul care face obiectul unei proceduri de dizolvare sau de lichidare ori se află deja în stare de dizolvare sau de lichidare, în conformitate cu prevederile legale în vigoare”.

Or, la momentul depunerii cererii de finanțare și mult timp după aceasta, SR Municipal s-a aflat în procedură de „dizolvare persoană juridică”, așa cum ne informează site-ul Tribunalului Brașov (dosarul nr. 3463/ 197/ 2021). Ultimul termen din dosarul respectiv a avut loc pe 22 decembrie 2022!

În acest caz Legea nr. 350 a fost trecută cu vederea

Pentru că la primul concurs de proiecte ea a făcut parte din cadrul legislativ al ghidului de finanțare.

Iar pentru a elimina orice emoții în desfășurarea celui de-al doilea concurs de proiecte, Legea nr. 350 a dispărut cu totul din cadrul legislativ al ghidului de atribuire a fondurilor. Dedicația și interesul au fost evidente. Numai că, surpriză, pentru organizatorii concursului! A mai aplicat și un al doilea solicitant, în cadrul aceluiași concurs de proiecte, dar nu pentru fotbalul masculin, ci pentru fotbal feminin. Tot la seniori, conform dedicației din ghid pentru Scotch Club – FC Brașov.

Cu orice risc, aplicantul nedorit a fost eliminat, doar suma de 4.000.000 lei avea o destinație exclusivă, către „stripării” cuplului Coliban & Clem. Normal, acest aplicant a urmat, mai departe, calea justiției și a instanțelor, procesul fiind în desfășurare în prezent.

De urmărit care va fi reacția DNA și în acest caz, fiind cunoscut faptul că procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus începerea urmăririi penale in rem în cazul afacerii „FC Brașov – Scotch Club”.

Ochiul lui Coliban și al USR-ului la CSM Corona

Și cum „Nucul” din dotare și-a demonstrat fidelitatea prin cele două „lucrări” executate ca la carte pe linie de fotbal, „sultanul” Allen Coliban și-a răsplătit supusul, ungându-l director interimar la CSM Corona Brașov. Și-a pus el „Alinuș primar de pluș” un manager (Alexandru Dedu) retribuit regește pentru o instituție publică (5.000 euro net/ lună) la clubul municipalității.

Dar prin „plantarea” personajului de la Codlea a împușcat doi iepuri dintr-o dată: i-a și dat ceva și la „gura lui să mănânce”, însă și-a infiltrat în club un om care trebuie să fie „ochiul vigilent” al stăpânului. Că la Corona implicațiile primarului și complicațiile USR-ului „e multe”, cam pe la toate secțiile. Iar gașca lui Alexandru Dedu și a colivarilor de la București calcă des prin străchini.

Un profesor de sport bun la contabilitate!

Poate vă întrebați cum a ajuns Ionuț Necula director intermiar la clubul orașului Brașov? Simplu: printr-un concurs cu dedicație și un singur candidat (Nr. dosar 363/ 29.09.2022), o obișnuință a resurselor umane în regimul Coliban și USR la Brașov. Un concurs ce s-a desfășurat în perioada 16 septembrie (data anunțului de angajare) – 13 octombrie (data anunțării rezultatului final).

Și uite așa, un profesor de sport mediocru a ajuns la început (13 octombrie 2022) inspector de specialitate în cadrul compartimentului Financiar Buget Contabilitate al clubului Corona. Pentru ca în câteva zile, prin dispoziție de primar, semnată de mincinosul notoriu Allen Coliban, să fie avansat în funcția de director interimar al Coronei.

Iar după grobianul Radu Miclăuș, inginerul de la Termo (Dănuț Lascu) și domnul „Nimeni” de la Serviciul Administrare Piețe din Primăria Brașov, CSM Corona, clubul aflat în subordinea Consiliului Local Brașov, s-a ales cu un nou director interimar (al treilea): „Nucu” de la Codlea. Cu toții fiind, bineînțeles, „operele” curlingistului mitoman Allen Coliban.

EXCLUSIV: Vom prezenta dovada cum mincinosul șef al Brașovului, Allen Coliban i-a păcălit pe consilierii locali când și-a dat bani la Scotch Club – FC Brașov de la bugetul local, sfidând legea și instituțiile statului (Camera de Conturi, Direcția Națională Anticorupție). Urmează informații de mare interes pentru brașoveni și instituțiile statului!

Distribuie dacă îți place!
  1. Poate ne și spuneți, mari cutezători, cine este autorul acestui articol? Sau de frică, mincinosul se ascunde. Sau poate ne dați și confirmarea din cel puțin a doua sursă. Măcar să știm și noi adevărul gol-goluț!
    „Ne-am tâmpit sau neam tâmpit, întreb pentru un prieten.”

    Reply
  2. […] 38 de milioane de lei au cerut atârnicii de la București și prelungirea Ionuț Necula (director interimar la Corona) pentru gruparea sportivă ce vrea să reprezinte Brașovul. Din cele 42 de milioane de lei cerute […]

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.