blog-logo

Peste 600 de vizitatori la Palatul Czell, sediul BNR Brașov cu prilejul Zilelor porților deschise

Peste 600 de vizitatori la Palatul Czell, sediul BNR Brașov cu prilejul Zilelor porților deschise

Palatul Czell, Agenția Brașov a Băncii Naționale a României (BNR) a fost vizitat de peste 600 de persoane cu ocazia „Zilelor porților deschise’’.

Banca Națională a României – Agenția Brașov, siuată în Centrul Vechi, și-a deschis porțile în perioada 15-16 decembrie 2022 pentru publicul larg iubitor de cultură și istorie bancară, cu ocazia sărbătorilor de iarnă și a Târgului de Crăciun organizat de Primăria Municipiului Brașov.

Cu acest prilej publicul a putut vizita o parte a palatului Czell, o expoziție de monede și bancnote numismatice. Alte elemente de interes au fost tocătura de bani,  precum și o replică a unui lingou de aur.

Palatul Czell, fondat în anul 1903, emblematic pentru orașul Brașov și un cunoscut monument istoric-arhitectural, găzduiește una din agențiile Băncii Naționale a României (BNR) încă din  anul 1950. Instituția noastră a sărbătorit anul acesta împlinirea a 142 de ani de la înființare.

Alte articole:   Brașovul, unul dintre orașele cu cei mai mulți turiști, în luna ianuarie

Prin acest exercițiu de transparență, Banca Națională a României și-a propus ca, tuturor celor care și-au arătat interesul și au fost prezenți la eveniment, să le facă cunoscut atât patrimoniul său cultural, cât și rolul și funcțiile specifice instituției.

În cadrul acestui eveniment, cei aproximativ 600 oaspeți care au trecut pragul clădirii Palatului Czell, au avut ocazia să admire spațiile interioare sobre și impozante, încărcate cu valorile autentice patrimoniale ale clădirii impresionante, dar și elementele de arhitectură eclectice, Art Nouveau și neo-baroce, care se regăsesc pe fațada exterioară și pe tavanele unor încăperi.

În cadrul turului ghidat, cei mici au fost așteptați de Moș Crăciun, care le-a vorbit despre bani, economisire și istoria monedei naționale și a Băncii Naționale a României.

Alte articole:   Zeci de profesori din Brașov vor fi formaţi să recunoască elevii care consumă droguri

Cei mari au avut posibilitatea să afle informații despre rolul instituției și funcțiile ei specifice, despre istoria Agenției Brașov și a Palatului Czell.

De asemenea, au vizionat scurt – metraje cu filme educative, au purtat discuții libere și li s-a răspuns la întrebările adresate.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.