blog-logo

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: AACR a finalizat verificările echipamentelor de navigație

Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav: AACR a finalizat verificările echipamentelor de navigație

Specialiştii Autorităţii Aeronautice Civile (AACR) Române au încheiat cu succes verificarea din zbor a echipamentelor de navigaţie aeriană instalate pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav.

Procesul de calibrare și verificare a echipamentelor de radionavigație instalate la Aeroportul Brașov-Ghimbav au fost încheiate marți, 20 decembrie 2022.

Potrivit președintelui CJ Brașov, Adrian Veştea, echipamentele de navigație aeriană instalate pe Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav sunt calibrate și pregătite să asigure maximă performanță.

Aeronava Beechcraft Super King Air, aparținând Autorității Aeronautice Civile Române a încheiat marţi, cu succes, verificările din zbor ale echipamentelor ILS/DME, DVOR/DME, PAPI şi balizaj pe ambele direcții.

Adrian Veştea spune că a primit asigurări din partea specialiştilor AACR că toate componentele sistemului de radionavigaţie sunt în parametri şi corespund cerinţelor ICAO.

„Pe această cale, vreau să le mulţumesc membrilor echipajului pentru modul exemplar în care au finalizat această etapă obligatorie şi extrem de importantă în funcţionalizarea Aeroportului nostru.

Vreau, totodată, să-i felicit pe colegii de la Regia Autonomă „Aeroportul Internaţional Braşov-Ghimbav” pentru această realizare, pentru munca depusă pe tot parcursul implementării proiectului şi pentru strădania ca la cel mai nou aeroport din România să dispunem de aceste echipamente de navigație aeriană care asigură o performanță tehnico-operațională de înaltă precizie.

Nu în ultimul rând, transmit felicitările mele Autorităţii Aeronautice Civile Române şi mulţumesc pentru suportul acordat proiectului nostru, pentru modul în care am colaborat şi pentru implicarea totală a acestei instituții în etapele pe care le mai avem de parcurs până la punerea în funcţiune a Aeroportului.

Cred cu tărie că împreună – Autoritatea Aeronautică Civilă Română, Administraţia Română a Serviciilor de Trafic Aerian ROMATSA RA, Consiliul Județean Brașov, Regia Autonomă „AIBG”, alături de celelalte instituţii şi autorităţi locale şi centrale, cu sprijinul operatorilor economici implicaţi în implementarea proiectului – scriem istorie în aviaţia română prin faptul că punem pe harta României cel mai nou şi mai modern aeroport, singurul construit de la zero în ultimii 50 de ani”, a transmis Adrian-Ioan Veştea, preşedintele Consiliului Judeţean Braşov.

Zborurile de calibrare au fost realizate timp de 30 de ore, în perioada 13 – 20 decembrie, cu aeronava Beechcraft Super King Air, cu indicativul YR-CAA.

Alte articole:   Asigurarea obligatorie împotriva dezastrelor naturale va putea fi plătită prin Ghișeul.ro

În ianuarie 2023 urmează cea de-a doua şi ultima etapă de zboruri de calibrare, pe care echipajul AACR le va efectua pentru verificarea procedurilor de zbor instrumentale.

Aeroportul Brașov urmeză să fie operațional anul viitor la jumătatea lunii iunie.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.