blog-logo

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România costă 55.000 de euro

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România costă 55.000 de euro

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România costă 55.000 de euro. Această sumă include patru nopți de cazare la un conac din Transilvania, arată o analiză Nordis Travel.

Reprezentanţii Nordis Travel, agenţie touroperatoare axată pe vacanţe tailor made, care a făcut o analiză a vacanţelor pregătite pentru Crăciun şi Revelion, spun că anul acesta turiştii români preferă rezervările last-minute (cu 30% mai multe decât anul trecut) şi vacanţe mai scurte, pentru a se încadra în buget, fără a face însă rabat de la confort şi calitate, potrivit Mediafax.

Cei mai mulţi dintre românii care nu vor să stea acasă de Crăciun vor petrece sărbătorile în staţiunile turistice din ţară, peste 60% dintre ei preferând destinaţii precum Poiana Braşov sau Predeal, Maramureş (în top e Săpânţa) ori staţiuni din Moldova, cu cazare în principal în vile private.

Cea mai scumpă vacanță de Crăciun în România

Costurile pornesc de la 500 de euro şi pot ajunge până la 1.500 euro de persoană pentru un sejur de patru nopţi.

O vacanţă de Crăciun în România, preferată de 60% din turiştii români, care costă începând cu 500 de euro de persoană, include 4 nopţi de cazare cu mic dejun şi cină, plus cina festivă de Crăciun, pomana porcului, primirea colindătorilor în Ajun şi alte obiceiuri.

Alte articole:   Cum explică Administrația Prezidențială bijuteriile de 12.000 de euro purtate de Carmen Iohannis

În funcţie de hotel, pensiune sau zonă, preţul poate ajunge le 1.500 de euro/persoană, la un hotel de 5*, cu facilităţi premium precum piscină încălzită, jacuzzi sau Moş Crăciun cu daruri etc.

Cel mai mult s-a plătit pentru o vacanţă la un conac din Transilvania: 55.000 de euro pentru patru nopţi (20 de persoane).

Sejur în Laponia

Pe locul al doilea în topul destinaţiilor preferate de clienţii agenţiei Nordis Travel se află Laponia, aleasă de 15% dintre aceştia.

Un sejur de 4 nopţi în Ţara lui Moş Crăciun, pentru doi adulţi şi un copil, costă în jur de 7.000 de euro.

Pachetul include biletele de avion, cazare cu mic dejun inclus, plimbări cu sania trasă de husky, cina festivă şi vizita Moşului (care soseşte cu sania trasă de reni şi oferă cadouri copiilor).

Adulţii pot merge la schi chiar în Staţiunea oficială a lui Moş Crăciun, Levi, care are de altfel cele mai mari pârtii din Finlanda.

Țările exotice, destinațiile preferate de români

Pe locul al treilea în ordinea preferinţelor sunt destinaţiile exotice; 25% dintre turiştii români au ales destinaţii precum Dubai, Maldive sau Thailanda.

„Este un lucru bun că în contextul economic în care ne aflăm, românii călătoresc şi găsesc bugete pentru a petrece timp frumos alături de familie şi de prieteni de Crăciun şi Revelion. Călătoriile au un efect terapeutic. Cu siguranţă că, la capătul unui an greu, merită din plin câteva zile de relaxare într-un loc cu totul special”, a spus Anca Drugan, CEO Nordis Travel.

Revelionul, în străinătate

În ceea ce priveşte Revelionul, doar 35%% dintre turiştii români au ales să petreacă trecerea dintre ani în ţară, în staţiuni de pe Valea Prahovei, Maramureş sau Moldova.

Alte articole:   Podul de la Brăila ar urma să fie deschis la sfârșitul lunii iunie, după mai bine de un an de întârzieri

Cei mai mulţi au preferat destinaţii din străinătate, pentru care au alocat bugete care pornesc de la 1.000 de euro de persoană pentru un city break în Europa (în oraşe din Spania, Portugalia ori Franţa), respectiv în Turcia sau Egipt.

Pentru destinaţii precum Dubai sau Maldive, Revelionul porneşte de la 2.000 de euro şi poate ajunge chiar şi la 10.000 de euro de persoană. Sunt foarte căutate de asemenea destinaţii exotice precum Maldive, Mauritius, Thailanda, Aruba, Bonair, Curacao sau Costa Rica.

În ceea ce-i priveşte pe cei care vor să schieze, în topul preferinţelor rămân Elveţia, Italia, Franţa şi Austria.

„Se manifestă de asemenea tendinţa de a alege Africa, o destinaţie încă foarte puţin cunoscută la noi, cu ţări precum Botswana, Namibia, Zambia, Zimbabwe sau Africa de Sud, mai ales că se află pe acelaşi fus orar cu România şi tocmai începe sezonul cald, cu clima lui generoasă”, mai spune Anca Drugan.

Recordul vacanţei de Revelion

Recordul sezonului este un pachet de 70.000 de euro, plătit de un cuplu pentru zece zile în Asia.

Alte articole:   MAI: Cu 44% mai puţine accidente de circulaţie în perioada minivacanţei de 1 iunie, faţă de anul trecut

Recordul vacanţei de Revelion îl deţine în acest an un cuplu care a plătit 70.000 de euro pentru o vacanţă de 10 zile în Asia.

Pachetul a inclus un tur în Indonezia, Singapore, Malaysia şi Vietnam, cazări la hoteluri de lux, cu toate serviciile incluse, şi zbor la bussines class.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate