blog-logo

Senatorul Marius Dunca (PSD): „2023 va fi un an al investițiilor”

Senatorul Marius Dunca (PSD): „2023 va fi un an al investițiilor”

România va avea anul viitor un buget care va permite continuarea programului de investiții, dar va reface și echilibrele bugetare, susține senatorul Marius Dunca, președintele PSD Brașov.

În opinia parlamentarului brașovean, pentru anul 2023 este propus un buget bazat pe proiecte, menit să asigure o cheltuire cât mai riguroasă și eficientă a banilor publici.

În proiectul de buget pregătit de PSD pentru anul viitor sunt alocate sume record pentru investiții, dar și pentru susținerea populației și sprijinirea mediului economic. Numai pentru investiții este alocată suma de 110 miliarde de lei, reprezentând 7,2% din Produsul Intern Brut. Suma propusă pentru anul 2023 pentru acest capitol bugetar este cu 20 de miliarde de lei mai mare decât cea din acest an.

Alte articole:   Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Mai multe tipuri de alerte și informații utile

„Anul 2022 a fost unul al recordurilor în ceea ce privește alocările bugetare pentru investiții. În 2023 vor fi alocați și mai mulți bani pentru acest capitol. Altfel spus, va fi un nou an al recordurilor din acest punct de vedere. În această perioadă extrem de complicată, investițiile reprezintă un factor de stabilitate pentru economie, pentru că fiecare leu investit înseamnă salarii și o creștere a bunăstării cetățenilor. Investițiile vor susține mediul de afaceri în mod direct, prin contractele de lucrări sau servicii, firmele vor benefica de o infrastructură modernă de care se vor putea folosi pentru a-și eficientiza și dezvolta afacerile. Nu în ultimul rând, nu trebuie să ignorăm faptul că prin această strategie vor apărea surse suplimentare de venituri la bugetul de stat, prin creșterea numărului de contribuabili, nu prin majorarea unor taxe și impozite”, a declarat senatorul PSD Brașov, Marius Dunca.

Alte articole:   Cum să-ți diversifici garderoba cu haine second-hand

Susținerea mediului de afaceri

Mediul de afaceri va fi susținut prin intermediul investițiilor în extinderea și modernizarea infrastructurii este unul dintre pilonii principali ai strategiei PSD pentru susținerea economiei românești.

Legea bugetului de stat pe anul 2023 va intra în dezbaterea Parlamentului în cursul acestei luni. „Vrem ca legea să fie votată până la finalul acestui an, astfel încât, din primele zile ale anului viitor autoritățile locale să își pregătească bugetele locale și să poată demara în cel mai scurt timp proiectele de investiții pe care și le-au propus. Iar administrațiile locale brașovene au planuri ambițioase în ceea ce privește investițiile, iar aprobarea Legii bugetului de stat în cel mai scurt timp le va permite să le pună aplicare”, a încheiat Marius Dunca.

Alte articole:   SONDAJ: Geoană vs. Kovesi la alegerile prezidențiale, procente intenție de vot. Prognoză pentru parlamentare

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
 1. Hai mai dă-o-n colo… Păi ăștia nu au făcut investiții când era un mediu prielnic în Europa și în lume și fac acum când totul se prăbușește?
  Sau pizideaua are de gînd să dea noi pomeni și să scoată noi „speciali”? Că doar la așa ceva se pricep ei.

  Reply
 2. Neculai Ghindeal 7 decembrie 2022, 10:13 PM

  Hai măi nene, mai lăsați-ne cu poveștile că ni s-a acrit de mofturile voastre ca de mere pădurețe! Crezi că suntem proști și-am uitat că PSD-ul a fost sub o formă sau alta la guvernare în toți cei 33 de ani de la Revoluție, cu excepția a 4 ani când a fost ‘opoziția’?
  
  N-ați fost nici măcar să asimilați banii de pomană dați de UE! Și multe proiecte care s-au făcut pe bani europeni s-au făcut anapoda, doar pentru că trebuiau cheltuiți banii. Uitați-vă la ce bazaconii plănuiește primarul de la Beclean (am văzut la ProTV) .
  
  Când ponta era încă prim-ministru, i-a pus pe amicii șova (un cretin) și pe ioan rus (un alt cretin, mai cu ștaif, din așa numitul ‘grup de intelectual’ de la Cluj) să facă autostrada București-Brașov și mai ales Pitești-Sibiu, care-i trebuia firmei Renault. Firmă care producea 5% din PIB-ul României! Trebuia făcută până-n 2020. EXACT! ‘douăzeci douăzeci’, cum zicea alta panaramă care a ajuns prim-ministresă a României. 2022 e pe sfârșite și autostrada Bucureși-Brașov a fost pur și simplu abandonată, iar cea dintre Pitești și Sibiu se dă în folosință pe ‘cioturi’.
  
  Pe urmă o alta PSD-izdă de-a voastră, Corina Crețu, a ajuns mare și tare la Bruxelles: membră a Comisiei Europene. Și v-a atras atenția prietenește, ca la proști, că banii europeni nu vor fi acolo în ‘veacu’ vecilor’ (vorba lui Ștefan cel Mare) ci trebuie cheltuiți după cerințele UE. Iar PSD-iștii au început să guițe și să o înjure că s-a dat cu dujmanu’ și că a uitat de unde a plecat și alte dobitocii d-astea.
  
  Așa că ciocu’ mic voinicule și pasu-ntins!

  Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.