blog-logo

Peste 1.000 de camere video inteligente vor fi instalate în Brașov

Peste 1.000 de camere video inteligente vor fi instalate în Brașov

Municipalitatea vrea să instaleze în urmărorii 4 ani, peste 1.000 de camere video inteligente, în mai multe zone din Brașov, pentru a reduce actele de vandalism și să păstreze orașul mai curat.

Primăria Brașov anunță că semnează săptămâna aceasta acordul cadru pentru achiziția a peste 1.000 de camere video inteligente, care pot detecta numărul de înmatriculare sau modelul mașinilor ori pot analiza mișcarea obiectelor sau a persoanelor.

Totodată, acestea sunt menite să îmbunătățească siguranța publică și mai ales să reducă actele de vandalism, de la distrugerea mobilierului urban la pretinsul «graffiti», dar și să stopeze fenomenul de aruncare a deșeurilor în locuri nepermise.

Valoarea totală este de peste 9,2 milioane lei

Valoarea totală maximă pentru achiziția celor 1.010 camere, a softurilor necesare, a celorlalte echipamente și a montajului, în următorii 4 ani, cât este valabil acordul cadru, este de 9.210.898,96 lei fără TVA, în funcție și de alocările bugetare.

Alte articole:   CNAIR: Trafic închis pe mai multe drumuri naționale din cauza zăpezii viscolite

Firma care va implementa acest proiect este SC Flash Lighting Services SA împreună cu SC Solid Brands SRL și SC Wi-Novation SRL (subcontractanți/terți sustinători).

Primele camere vor fi montate pe str. Sforii, în centrul istoric, în Poiana Brașov și la intrările în oraș.

5 tipuri de videocamere configurate cu mai multe facilități

Soluția tehnică presupune instalarea a 5 tipuri de videocamere configurate cu mai multe facilități, astfel:

Tipul 1 de camere video trebuie să permită detectarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră în zona supravegheată, acesta fiind stocat în sistemul pus la dispoziție de achizitor. Aplicația software de recunoaștere număr de înmatriculare și informații auto va rula pe camera video.

Tipul 2 de camere video trebuie să permită supraveghere video generală a locului unde va fi instalată camera, având funcții de analiză video pe baza imaginilor înregistrate. Pentru analiza video vor fi disponibile informații de genul parcării autovehiculelor într-o zonă marcată ca fiind cu „oprirea interzisă” sau accesul pe un sens nepermis.

Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Aplicația instalată urmărește obiecte în mișcare, cum ar fi persoane și vehicule, și declanșează o alarmă dacă se încalcă o regulă predefinită. Aplicația rulează pe camera video și poate ajuta la prevenirea infracțiunilor precum vandalismul și contravențiile rutiere.

De asemenea, va exista posibilitatea de a configura timpul pentru alarmare în cazul unui obiect care a stat prea mult într-o zonă sau de a configura numărul de obiecte într-o zonă pentru alarmare.

Camere video care detectează numărul de înmatriculare al mașinilor

Tipul 3 de camere video trebuie să permită detectarea și stocarea numărului de înmatriculare al autovehiculelor care intră în zona supravegheată, producătorul autovehiculului (marca), modelul și categoria (autoturism, camion, autobuz, microbuz). Va exista posibilitatea de căutare pe bază de filtre a tuturor informațiilor menționate mai sus.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

Aplicația software de recunoaștere a numărului de înmatriculare și informațiilor auto va rula pe camera video.

Tipul 4 de camere video trebuie să fie de tip PTZ (Pan, Tilt, Zoom), pentru a putea realiza mișcarea camerei pe diferite poziții de la distanță, precum și posibilitatea de apropiere prin zoom optic de 30x, de către operator sau, automat, pe baza unor poziții prestabilite.

Camera este special proiectată pentru a fi instalată în exterior și are funcția de rotire 360 grade continuu, pentru urmărire facilă a obiectelor sau persoanelor în mișcare.

Tipul 5 de camere video trebuie să permită utilizarea unei cartele SIM direct în camera video, fiind utilizată pentru instalări ocazionale. Rezoluție minimă 1920×1080 pixeli.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.