blog-logo

EXCLUSIV Hocheiul sub înaltul patronaj al lui Coliban: suspiciuni de doping, scandaluri, șmecherii, bătăi cu mascații, amatorism și rezultate jalnice!

EXCLUSIV Hocheiul sub înaltul patronaj al lui Coliban: suspiciuni de doping, scandaluri, șmecherii, bătăi cu mascații, amatorism și rezultate jalnice!

Suspiciuni de doping, scandaluri peste scandaluri, dovezi de amatorism cras, șmecherii cât cuprinde și rezultate sportive jalnice! Așa a ajuns hocheiul de la Corona, clubul orașului Brașov, sub conducerea primarului mincinos și cercetat de Agenția Națională de Integritate (ANI), Allen Coliban și a protejatului său, Arpad Mihaly.

Protejat cu rolul de team manager al secției, despre ale cărui isprăvi și prostii am relatat destule. Un manager pe care angajații îl iau la mișto de fiecare dată când au ocazia, acuzându-l de (semi)anal… fabetism, năravuri ușoare, vicii cât cuprinde și multă prostie. Dar, s-o luăm cu începutul.

De ce a fost transferat un jucător cu probleme medicale?

Pe obrazul clubului comunității brașovene și acum se mai văd urmele scandalului de dopaj din toamna anului 2019, de la echipa de handbal senioare. Ei bine, în inconștiența sa, managerul Mihaly a fost la un pas să arunce Corona într-un nou caz de folosire de substanțe interzise. Caz care l-a avut în prim plan pe jucătorul american Jared Michael Van Wormer (30 ani). Acesta a fost adus în vară din Marea Britanie, de la formația Manchester Storm, la insistențele lui „Pire” Mihaly.

Numai că Van Wormer folosește frecvent medicamentul Adderall, produs aflat pe lista celor interzise atât în România, cât și la nivel internațional!

Ce măsuri va lua WADA împotriva Coronei?

Pentru a nu intra sub incidența legislației anti-doping, trebuia să fie deschisă o procedură specială în astfel de cazuri (SUT = scutire pentru uz terapeutic) la autoritatea națională în domeniu, adică ANAD (Agenția Națională Anti-Doping). Practic, un aviz special. Atenție! Până la obținerea SUT, jucătorul nu avea voie să fie folosit în competiții, riscând suspendarea pentru doping dacă era folosit.

Într-un târziu, clubul Corona a declanșat această procedură. Numai că, ce să vedem. Până să obțină SUT-ul de la ANAD, Jared Van Wormer a fost folosit într-un meci oficial din Erste Liga! El a jucat în jocul pierdut cu Budapest Jegkorong Akademia HC pe 27 septembrie. Pe când, ANAD i-a eliberat SUT-ul câteva zile mai târziu, pe 30 septembrie. În mod normal Federația Maghiară de Hochei pe Gheață, organizatorul Erste Liga, ar fi trebuit să se sesizeze, la fel ca și forul maghiar de luptă împotriva dopajului în sport. Însă dinspre Ungaria, nicio reacție, nimic!

Erste Liga, un proiect care și-a pierdut credibilitatea

Este la mintea cocoșului că în această situație legislația internațională anti-doping a fost încălcată pe teritoriul Ungariei. De urmărit măsurile pe care organizația mondială (WADA) de luptă împotriva dopajului le va lua în urma sesizării sale.

Aceasta este încă o dovadă a faptului că Erste Liga reprezintă un proiect neserios, lipsit de profesionalism. În care echipele din România participă doar să se afle în treabă, să fie „carne de tun” pentru cele din Ungaria. Și să consume bani cu nemiluita de la bugetele locale (inclusiv de la cel al municipiului Brașov!), pentru deplasări, cazare și masă, taxe și toate celelalte cheltuieli organizatorice.

Cum s-a pus batista pe țambal la Corona

Știindu-se cu musca pe căciulă și încercând să ascundă gunoiul sub preș, conducerea Coronei, în frunte coordonatorul activității sportive Alexandru Dedu, a încropit o Comisie de disciplină. În care au fost audiați principalii actori din această poveste (team managerul, antrenorul principal, medicul, kinetoterapeut). Cel mai important din poveste, jucătorul Jared Michael Van Wormer, a lipsit însă din fața comisiei. De ce nu a fost interogat? Ar fi spus adevăruri care deranjau sau puteau arunca clubul într-un nou scandal de dopaj?

Un scenariu ieftin, cusut cu ață albă de cei care au ajuns să decidă destinele clubului așa-zis de etalon al sportului brașovean. Ăștia sunt oamenii lui Coliban la Corona! (Că, vorba ceea, Coliban zicea că nu trebuie să implicăm politicul în sport…).

Arpad Mihaly nu are teamă de superiori și ANAD

Iată că, având protecția primarului Allen Coliban, „Menajerul” Mihaly nu a ținut cont de hotărârea inițială a clubului. Ca jucătorul american să nu fie folosit, fapt constatat de membrii comisiei:

„În urma discuțiilor avute cu cele patru persoane, s-a constatat că cel care a decis folosirea în competiția Erste Liga, desfășurată în Ungaria în perioada 22-27 septembrie 2022, a sportivului Jared Michael VanWormer, a fost dl. Arpad Mihaly – team manager. Având în vedere că dl. Arpad Mihaly nu a respectat decizia conducerii clubului și recomandarea ANAD, de nefolosire a sportivului Jared Michael Van Wormer, propunem: sancționarea domnului Arpad Mihaly cu avertisment scris și diminuarea cu 10% a salariului lunar pentru o perioada de 3 luni”.

O sancțiune de ochii lumii, că de, doar nu era să fie dat afară., Cum normal ar fi meritat, taman omul primarului. Clar, lui Dedu nu i-a picat bine deloc situația. Dar ce să facă, de vreme atât el, cât și Mihaly au același stăpân. Politic!

Alte articole:   SC Miercurea Ciuc, acuzată de lipsă de fair-play de Federația Română de Hochei pe Gheață, după ce nu s-a prezentat la meciul din campionat de la Brașov

Șmecheria lui Dedu: a vrut să salveze un transfug rus de război

Acesta a fost momentul care a declanșat o luptă, pe la spate, între personajele impuse de mincinosul Allen Coliban la CSM Corona. Sancționatul Mihaly pe de o parte versus Alexandru Dedu și colivarii de la București de cealaltă parte. De atunci, cele două tabere se au ca șoarecele și pisica. Iar tartorele de la hochei nu a ezitat să-i întoarcă „serviciul” lui Dedu. Atunci când i s-a ivit ocazia.

Iar ocazia a apărut atunci când Dedu a încercat să folosească clubul Corona ca paravan pentru a-l scoate din Rusia și de a-l scăpa de înrolarea în armată, pentru război, pe Ashcheulov Maksim. Odrasla unui barosan rus și jucător hochei în țara sa. Documentele pentru obținerea vizei de intrare în România, prin ambasada noastră de la Chișinău, nu aveau cum să nu treacă pe la managerul secției de hochei.

Care prinzându-l cu mâța-n sac pe șeful său, hop a și început să-l vorbească-n stânga și dreapta. Ce potlogărie vrea să facă! Bucurie mare pentru „Arpy” atunci când Ashcheulov nu a primit viza de la Ambasada României. Ratare în schimb pentru mincinosul Dedu!

Cât îl mai ține Coliban în brațe pe Mihaly?

Vă mai aduceți aminte când am scris că primarul Coliban a vrut să meargă personal la alegerile pentru conducerea Federației Române de Handbal pentru a-l vota pe Dedu? Alegeri pe care acesta le-a pierdut, bineînțeles.

Însă coordonatorul activității sportive de la CSM Corona vrea să-l determine pe primarul Coliban să scape de protejatul lui de la Miercurea Ciuc. Protejat băgat pe gât primarului susținător al intereselor străine în România de fostul coleg de Senat al lui Coliban. Ciucan și el, actualul ministru al Mediului, Tanczos Barna.

Mai ales că la urechile lui Dedu ar fi ajuns și circul în care team managerul de la hochei a fost implicat în această toamnă, alături de niște jucători. Pentru că nu-i un secret că în loc să le fie conducător și să-i organizeze cum trebuie, Mihaly e, de fapt, tovarășul de nebunii de tot felul al hocheiștilor de la Corona.

Accident și scandal cu mascații pe drumul Poienii

În noaptea zilei de sâmbătă, 17 septembrie, Daniel Koger (Ungaria), adus în pauza competițională la Brașov la dorința lui „Pire” Mihaly, și Albert Zagidullin (Rusia) au udat așa cum se cuvine ziua de naștere a celui de-al doilea, într-un club din centrul orașului.

Au racolat două ucrainence amatoare de distracții și au pornit spre Poiana Brașov, cu mașina condusă de una dintre acestea. Însă n-au mai ajuns sus, în stațiune, să finalizeze… petrecerea, ci direct într-un copac de pe marginea drumului de Poiană. Bineînțeles, polițiștii au descins la locul accidentului. Moment în care „coronavirușilor” li s-au umflat mușchii pe ei. Iar de aici până la sosirea mascaților a fost un singur pas.

Scandalul era în toi, mai ales că una dintre fetele din Ucraina a ajuns de la Urgența Spitalului Județean, unde a stat internată o perioadă bună. În inferioritate numerică contra mascaților, cei doi recalcitranți l-au chemat pe Mihaly să le sară în apărare.

Degeaba a ajuns ciucanul la fața locului, că n-a avut ce să facă. Scandalagii au ieșit șifonați bine din întâlnirea cu trupa de intervenție. La antrenamentele de după bătaia pe care a încasat-o, Zagidullin prezenta o vânătaie de toată frumusețea, spre amuzamentul colegilor, care aflaseră de toată tărășenia.

La Corona, hocheiștii urinează în peturi!…

Pentru a vă da seama de nivelul de dezordine și indisciplină la care s-a ajuns la Corona, să mai amintim o ispravă ce demonstrează acest lucru. Într-una dintre recentele deplasări în Ungaria, pentru partidele din Erste Liga, pe drumul de întoarcere, hocheiștii au considerat că e normal să urineze în peturi! Pe care le-au lăsat aruncate în autocarul cu care s-au întors la Brașov. Probabil ca amintire și piedică în calea uitării. Rușinos!

Alte articole:   SC Miercurea Ciuc, acuzată de lipsă de fair-play de Federația Română de Hochei pe Gheață, după ce nu s-a prezentat la meciul din campionat de la Brașov

Și dacă tot am amintit de Erste Liga, brașovenii trebuie să cunoască un alt aspect rușinos pe care îl întâlnim la secția de hochei. Că tot am sărbătorit, deunăzi, Ziua Națională a României, la 1 Decembrie.

După cum se observă în imaginea atașată, la conferințele și declarațiile oficiale de la partidele din amintita competiție, pe panoul pentru interviuri, Corona, clubul orașului Brașov aflat în subordinea Consiliului Local, este prezentat ca fiind afiliat la Federația Maghiară de Hochei pe Gheață! Cât despre personajul din poză, antrenorul Dave MacQueen, haideți să aflați cum șterge „Menajerul” Mihaly cu el pe jos.

Portarul echipei de amatori, luat de bun la seniori

Arpad Mihaly nu-i suportă pe jucătorii de valoare și cu vechime ai Coronei. Pentru că îl cunosc foarte bine, știu toți ce-i poate pielea și ce poamă este acest oportunist. Printre indezirabili se numără, bineînțeles, și portarul Patrik Polc. Unul dintre simbolurile echipei și cel care a contribuit din plin la performanțele „lupilor”. Iar „Pire” nu știe cum să-l facă plecat de la echipă.

De vreo 2 săptămâni, portarul Zoltan Toke s-a accidentat, acuzând probleme în zona inghinală. Pentru un portar, o astfel de afecțiune ridică probleme serioase și necesită repaus total pentru recuperare. Cel în cauză este scos din circuit pentru o perioadă mai lungă.

În vară, „profesionistul” Mihaly mai dăduse afară de la echipă doi portari pe care nu-i avea la inimă. (Nu a contat valoare lor sau necesitatea prezenței lor în lot). La antrenamentele următoare accidentării lui Toke, Dave MacQueen a rămas la dispoziție cu un singur apărător al porții, Polc. Și ce ideea le-a trăznit celor doi, Mihaly și MacQueen? Să apeleze, pentru a-și desfășura antrenamentele, la un portar de la echipa de amatori a Brașovului! Cine răspundea dacă la una din ședințele de pregătire acestuia i se întâmpla vreun accident? Cunoscută fiind expunerea la lovituri pe care o presupune postul de portar la hochei?

Cum își bate joc managerul Mihaly de Patrik Polc

Dar, să continuăm. Până la realizarea transferului canadianului Rylan Toth, eroul Coronei în victoria din deplasarea la ACSH Gheorgheni (3-2), la loviturile de departajare, a fost Patrik Polc, bineînțeles. Prima izbândă a Coronei la Gheorghieni după 2 ani, iar suporterii „lupilor” cunosc foarte bine valoarea rezultatului.

La jocul imediat următor de la Brașov, în Erste Liga, cu FTC-Telekom (Ungaria), drept mulțumire pentru prestația de la Gheorghieni, în minutul 33 al partidei, suporterii s-au ridicat în picioare, l-au aplaudat și i-au strigat numele lui Polc, purtătorul tricoului cu numărul 33. Este un obicei cunoscut și practicat în lumea hocheiului. Care a fost urmarea?

A doua zi, la meciul cu UTE Budapesta din Erste Liga, antrenorul MacQueen l-a lăsat în tribună pe Polc. La indicația lui Mihaly. Motivul? Suporterii brașoveni nu-l mai doresc la echipă pe Mihaly. Și nu ratează ocazia să-l taxeze pentru lipsa rezultatelor din ultimele două sezoane. Și pentru tot ce se petrece la secția de hochei a Coronei. Vezi, Doamne, în mintea lui Mihaly, Polc a fraternizat cu fanii. De noaptea minții!

Suporterii sunt foc și pară pe Coliban și Arpad Mihaly

Aceiași suporteri nu înțeleg de ce a fost adus un portar străin la echipă. În condițiile în care în campionatul național al României regula este să se joace cu portar român. Și singurul din lotul Coronei care întrunește această condiție este Patrik Polc. Slovac, dar naturalizat român. Celălalt român, Toke, fiind accidentat, cum am scris.

Este evident pentru toată lumea. Cu Mihaly la conducere, formația Brașovului are ca prioritate Erste Liga. Întrecerea din Ungaria, nu campionatul intern al României. Acesta este alt motiv de mare nemulțumire a susținătorilor „lupilor”.

Tot fanii le reproșează primarului Coliban și protejatului Arpad Mihaly numărul mare de străini de la formația de hochei seniori. Și cheltuielile cu aceștia, raportate la rezultatele înregistrate de Corona. Nu mai puțin de 9 străini sunt în lotul Brașovului. În timp ce titlul de campioană a României a fost cucerit cu doar 6 jucători din afara României! La ora când scriem aceste rânduri, „lupii” ocupă un mediocru loc 4 în Erste Liga. Și un rușinos loc 6 (din 8 formații!) în campionatul național.

Nu în ultimul rând, suporterii sunt la curent cu escapadele și desele acte de indisciplină de la echipă. Toate acestea, adunate, sunt „roadele” implicării mincinosului Allen Coliban la Corona.

Alte articole:   SC Miercurea Ciuc, acuzată de lipsă de fair-play de Federația Română de Hochei pe Gheață, după ce nu s-a prezentat la meciul din campionat de la Brașov

Dezastrul făcut de USR la clubul orașului Brașov

Despre felul cum Coliban a mințit cu nerușinare în campania electorală că nu va implica politicul în sport am scris aici. Nu sunt întâmplări nici faptul că fiul unui consilier local USR Brașov se ocupă, ca și voluntar, sub oblăduirea lui Mihaly, de comunicarea în social media dusă de secția de hochei. Sau că fostul candidat USR, perdant la Primăria Cristian, la ultimele alegeri locale face și desface ce vrea la secția de patinaj artistic. Ci sunt realități de la Corona!

Mai jos și despre „succesurile” USR la secția de polo.

Despre felul cum Coliban l-a făcut director la Corona pe useristul din diaspora, Radu Miclăuș, am relatat aici. La fel ca și despre catastrofalul mandat al acestuia la conducerea clubului sportiv al municipiului Brașov, girat de curlingistul Coliban.

Pentru oamenii normali, aceasta este o infracțiune, se numește fals în declarații și este pedepsită de Codul Penal. Pentru Arpad Mihaly acest lucru nu contează. La Art 326 din Codul Penal se arată: „Declararea necorespunzătoare a adevărului, făcută unei persoane dintre cele prevăzute în art. 175 (n.r. – funcționarilor publici) sau unei unităţi în care aceasta îşi desfăşoară activitatea în vederea producerii unei consecinţe juridice, pentru sine sau pentru altul, atunci când, potrivit legii ori împrejurărilor, declaraţia făcută serveşte la producerea acelei consecinţe, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă”.

Pentru oamenii lui Coliban infracțiunea de fals în declarații nu există!

Să mergem mai departe. Pentru a vă da seama de cât de atașat este Mihaly de Corona și de Brașov, vă oferim un ultim exemplu. Pe una dintre iubitele hocheiștilor străini, pentru a-i obține viza de ședere în România, pe perioada derulării contractului acestuia în țara noastră, team managerul a găsit de cuviință s-o legitimeze ca jucătoare de hochei la rivala din Gheorghieni!

Cum a fost șeful (Alexandru Dedu) cu hocheistul rus, așa e și subalternul, cu hocheista de ocazie. Ăștia sunt cei pe care primarul Coliban i-a impus la Corona.

Poliția a venit la Corona să aplaneze scandalul de la secția de polo!

Și dacă tot suntem la clubul sportiv al municipiului Brașov, haideți s-o încheiem pe aceeași linie, cu un alt scandal. Pentru că, din nefericire, aceasta este trista realitate. Corona a ajuns gazda haosului și a indisciplinei, ba chiar mai rău, a fărădelegii.

Despre faptul că secția de polo se află pe drumul greșit, am tras destule semnale de alarmă, la vreme respectivă. Nimeni nu le-a luat în seamă. Pe nimeni nu interesează faptul că antrenorul coordonator Maxim Crișan manifestă mari probleme de comportament. Și aduce prejudicii clubului comunității Brașovului.

Dacă Arpad Mihaly are protecția primarului, Crișan senior s-a bucurat de o suspectă susținere din partea unor personaje din administrația clubului. Și a unor persoane afiliate USR Brașov, una chiar consilier local. Aceasta în ciuda reclamațiilor și semnalelor venite dinspre părinți, dar și din alte direcții!

Nici mai mult, nici mai puțin, în urmă cu circa 10 zile, la sediul Coronei, antrenorul coordonator a fost la un pas să-l ia la bătaie, într-unul din birouri, pe un părinte. Care dorea să discute cu cineva din conducere, pentru o altă reclamație. De la reproșuri și urlete s-a trecut repede la înjurături și cuvinte obscene. Cum situația a degenerat, părintele respectiv a apelat la Poliție, Un reprezentant al instituției statului deplasându-se în scurt timp la fața locului.

Solicităm public Clubului Sportiv Municipal Corona detalii despre incident și să ne comunice care au fost măsurile care s-au luat și în acest caz. De asemenea, așteptăm punctul de vedere oficial al Consiliului Local al municipiului Brașov, autoritatea sub care clubul își desfășoară activitatea, în legătură cu toate cele semnalate în acest articol.

VA URMA! Cum Ionuț „Nucu” Necula, un profesor de educație fizică și sport de la Codlea și vremelnic consilier pe sport al primarului Allen Coliban, a ajuns director interimar la CSM Corona, la doar câteva zile după ce a dat concurs pentru ocuparea postului de inspector la Compartimentul Financiar Buget Contabilitate al clubului.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.