blog-logo

Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării

Comisia Europeană sprijină înfiinţarea unui hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării

Comisia Europeană finanțează un hub bulgaro-român pentru combaterea dezinformării.

Comisia Europeană (CE) a anunţat joi că oferă 8 milioane de euro pentru înfiinţarea a şase noi centre de combatere a dezinformării, care vor face parte din Observatorul european al mass-media digitale (EDMO), platforma independentă pentru verificatori de fapte, cercetători universitari şi alte părţi interesate care contribuie la combaterea dezinformării în Europa.

Un centru antidezinformare româno-bulgar urmează să fie înfiinţat şi să înceapă să funcţioneze în 2023.

Alte astfel de hub-uri vor funcţiona în Croaţia şi Slovenia; Estonia, Letonia şi Lituania; Germania şi Austria; Ungaria, Grecia, Malta şi Cipru.

În 2020, au fost deschise hub-uri antidezinformare în Belgia şi Ţările de Jos; Spania; Luxemburg; Franţa; Italia, relatează Agerpres.

Alte articole:   4 polițiști de la Codlea și 1 de la Ghimbav au fost reținuți!

Cercetători universitari, verificatori independenţi de fapte, ofiţeri de presă vor fi implicaţi în activitatea noilor organizaţii. Acestea vor încerca să detecteze şi să evalueze campaniile de dezinformare şi vor organiza cursuri de educaţie mediatică.

CE menţionează că, începând de anul viitor, centrele de combatere a dezinformării din UE se vor extinde la toate ţările UE.

Se preconizează că, în cadrul acestei activităţi, participanţii vor face schimb continuu de date privind actele de dezinformare detectate.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.