blog-logo

Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

Siegfried Mureșean: UE va impune restricții dacă nu va fi reciprocitate din partea SUA pentru acordarea de vize pentru toți cetățenii europeni

Europarlamentarul Siegfried Mureşan (PPE/PNL) pledează pentru ridicarea vizelor pentru toţi cetăţenii UE care călătoresc în SUA. El spune că pentru realizarea acestui deziderat pentru cetățenii români, autoritățile române trebuie să colaboreze cu cele americane, pentru a scădea, la nivelul de 3%, plafonul maxim al numărului cererilor de viză respinse de SUA.

Siegfried Mureșan spune că, anul trecut, România ajunsese la 17% la numărul de cereri pentru viză respinse de către autoritățile americane. El a precizat ce demersuri face Uniunea Europeană pentru ca exista o reciprocitate în privința vizelor între UE și SUA.

La acest moment, există o rezoluție a Parlamentului European, prin care peste 300 de europarlamentari au votat pentru introducerea obligativității vizei în UE pentru cetățenii americani, pentru că nu toți cetățenii europeni (printre care și românii) primesc automat viză pentru SUA. Mureșan spune că UE a dat un semnal politic important și trebuie înțeles ca atare.

Alte articole:   Cum să-ți diversifici garderoba cu haine second-hand

El a precizat că parteneriatul euro-atlantic este foarte important în actuala conjunctură provocată de războiul declanșat de Rusia în Ucraina, dar că UE este decisă să ia în calcul impunerea de restricții în cazul în care nu va funcționa reciprocitatea acordării de vize pentru toți cetățenii europeni.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.