blog-logo

FOTO&VIDEO Asociația BookLand a renovat încă o școală din județul Brașov. 100.000 de euro, investiți în Școala Gimnazială Ungra

FOTO&VIDEO Asociația BookLand a renovat încă o școală din județul Brașov. 100.000 de euro, investiți în Școala Gimnazială Ungra

Asociația BookLand a reconfirmat elevilor din Ungra cea mai importantă lecție: rural nu înseamnă inferior urbanului.

În urma unei investiții în valoare de 100.000 euro, elevii din comuna Ungra (jud Brașov) se bucură acum, în primul rând, de un laborator TIC nou-nouț, precum și de alte modernizări aduse Școlii Gimnaziale, mulțumită Asociației BookLand, Partenerilor acesteia, precum și Primăriei Ungra.

Fiindcă ”rural nu trebuie să însemne inferior urbanului”.

Prin programul asociației de ”Renovare școli în mediul rural”, sub motto-ul Împreună CONSTRUIM oameni, în 2020-2021, 37 de școli din satele României au devenit locuri în care deja peste 7.000 de copii merg cu plăcere să învețe.

Iar anul acesta se renovează încă 30 școli (dintre care 14 sunt finalizate, alte 14 se află în plin șantier, iar în decembrie se demarează ultimele 2) situate în 22 județe!

Fără granturi europene, pur și simplu mobilizând sute de companii să contribuie cu bani, produse sau servicii (prin redirecționarea celor 20% din impozitul pe profit/venit conform Legii Sponsorizării nr. 32/1994), dar și motivând autoritățile și comunitatea locală să se implice.

Astfel se vede puterea și determinarea mediului privat în a schimba lucrurile în domeniul educației, iar asta într-un timp record și de zeci de ori mai eficient în ceea ce privește cheltuielile.

„Oportunitatea de a fi director mi-a oferit prilejul de a îmbunătăți mediul în care se desfășoară activitățile instructiv-educative ale copiilor din localitatea Ungra. Cu ajutorul Asociației BookLand și al domnului primar Silviu Șchiopu, am reușit să transformăm, să modernizăm și să înfrumusețăm spațiul destinat pregătirii pentru viitor al elevilor din școala noastră. Aceste realizări, de mult dorite, au fost posibile datorită cooperării și implicării oamenilor cărora le pasă de educația și pregătirea pentru viață e elevilor. Ne dorim ca elevii să considere școala un al doilea cămin, unde să se simtă confortabil, să treacă cu încredere pragul școlii știind că aici vor învăța lucruri minunate și constructive pentru viitor. Mulțumim Asociației BookLand, cu ajutorul vostru visul nostru s-a realizat!”– Ruxandra Călbează, Director Școala Gimnazială Ungra.

Condiții optime de învățătură pentru elevii din Ungra

Copiii din Ungra se bucură acum de condiții optime de învățătură, socializare și joacă. 

„Am asigurat premisele pentru ca și elevii din Ungra să vină cu drag la școală, să aibă un laborator TIC, săli de clasă curate, acoperiș prin care nu plouă și pavaj în curte. Parteneriatul cu Școala și Primăria a funcționat de minune. Așa că am început cu începutul: pentru a o transforma într-un laborator TIC, am dat jos tencuiala magaziei de lemne până la cărămidă, i-am turnat fundația profitând la maximum de spațiul existent și, apoi, am construit acoperișul, i-am tencuit și termoizolat pereții, am turnat șape. Nu ne-am oprit aici: am dat jos țiglele vechi de pe acoperișul școlii, am montat folie anticondens și deasupra învelitori de tablă noi; în toate clasele am înlocuit parchetul vechi cu covor PVC și am zugrăvit pereții. Normal că și curtea școlii nu putea fi lăsată mai prejos. Niciun centrimetru n-a scapăt nepavat!” – Madalina Mocanu, Director Marketing & Comunicare Asociatia BookLand 

Transformarea Școlii Gimnaziale Ungra a fost posibilă în principal datorită Primăriei Ungra care a contribuit la renovarea acestei școli prin acoperirea integrală a costurilor de manoperă și achiziția agregatului balastier și a cherestelei!

Alte articole:   4 polițiști de la Codlea și 1 de la Ghimbav au fost reținuți!

Autorității locale i s-au alăturat companii care cred în tineri și într-o Românie mai bună prin educație: MaxBau Materiale (Partenerul principal în renovarea acestei școli), Elis Pavaje, Leroy Merlin, Indfloor Group, Marvicon, Terra Impex, ATIP Design, Misavan, RAVELI, Welde, Sanotechnik.

Asociația BookLand le mulțumește și partenerilor loiali care susțin necondiționat acest demers educațional: Unicredit Consumer Financing, Decathlon România, Sipex Company, Titan Machinery România, Turbomecanica, Arkema, Profi, Viva Credit, Rehau, Asevi.

Școli modernizate și în 2023

În România secolului 21, elevii din mediul rural sunt condamnați să învețe în spații insalubre care, de cele mai multe ori, le pun sănătatea sau chiar viața în pericol atât lor, cât și profesorilor. Iar acolo unde autoritățile nu pot sau nu vor să facă ceva în acest sens, norocul vine din partea Asociației BookLand care militează pentru dreptul la educație al copiilor renovându-le școlile.

Alte articole:   Aplicația RO-Alert a fost actualizată. Mai multe tipuri de alerte și informații utile

În 2023, asociația plănuiește să renoveze școli situate în ultimele 8 județe rămase „neacoperite”: Alba, Bihor, Covasna, Dâmbovița, Harghita, Satu Mare, Sălaj și Timiș.

Și pentru că BookLand își dorește să vină cu un pachet complet de servicii educaționale (inclusiv metodă de predare și conținut), începând de anul viitor se va concentra și pe construcția primului campus preuniversitar din mediul rural cu ciclurile primar-gimnazial-liceal-postliceal. Va asigura inclusiv profesorii care vor preda după o curriculă comparabilă cu cea occidentală.

O școală 100% modernă (cu cantină, bibliotecă, laboratoare, sala spectacole, facilități sportive, spații relaxare, livadă, dar și solar în care vor fi crescute propriile legume) pusă GRATUIT la dispoziția copiilor din satele și comunele României, asigurându-le la final un loc de muncă în cadrul companiilor cu care se vor derula programe de învățământ profesional dual.

Alte articole:   WhatsApp lansează trei noi funcții

Ajută și tu!

Toți cei care le împărtășesc viziunea se pot alătura demersului Asociației BookLand donând 2 euro lunar printr-un SMS cu cuvântul CONSTRUIM la 8845 sau achiziționând Șoricelul BookLand.

De peste 11 ani BookLand contribuie la sublinierea importanței educației & dezvoltării personale prin Conferințele BookLand Evolution care transmit tinerilor mesajele inspirationale ale mentorilor cu valori demne de urmat, prin Taberele Coolturale BookLand care oferă tinerilor un mix echilibrat de activități educaționale & distracție în mijlocul naturii, dar mai ales prin Renovarea & Dotarea școlilor, inițiativă care acordă copiilor defavorizați din mediul rural o șansă reală la o educație de calitate!

Adio igrasie și mucegai, băncuțe rupte, uși/geamuri/pardoseli deteriorate, acoperișuri și tavane prin care plouă, curți pline de noroi, sobe în sălile de clasă și WC în spatele școlii!

Cu ajutorul companiilor care s-au mobilizat contribuind cu bani, produse sau servicii, BookLand a reușit în ultimii 3 ani să aducă schimbarea în 67 școli.

În județul Brașov, Asociația BookLand a mai renovat trei unități școlare amplasate în Dăișoara și Homorod, în anul 2021.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.