blog-logo

Regionala CFR Brașov a lansat licitația pentru modernizarea Gării Bartolomeu

Regionala CFR Brașov a lansat licitația pentru modernizarea Gării Bartolomeu

Regionala Brașov a Companiei Naționale de Căi Ferate CFR SA a lansat procedura pentru modernizarea stației Bartolomeu. Modernizarea stației feroviare este necesară pentru conexiunea cu Aeroportul Brașov-Ghimbav.

Anunțul de licitație, care are ca obiect „Modernizare peroane în stația CF Bartolomeu, Refacere platforma stației și zone adiacente (execuţie)”, a fost postat sâmbătă pe SEAP, potrivit clubferoviar.ro.

Valoarea totală estimată a contractului este de 33.410.462,81 lei, echivalentul a aproape 6,8 milioane de euro. Această sumă nu include sume provizionate/rezerve de implementare.

Durata contractului este de 10 luni pentru execuţia propriu-zisă a lucrărilor, la care se adaugă dacă este cazul, maximum trei luni calendaristice pentru întreruperea lucrărilor pe timp friguros în perioada 15 noiembrie-15 martie.

Alte articole:   Părinții care adoptă un copil primesc concediu 2 ani. Legea a fost promulgată

Valoarea garanției de participare este de 334.104,62 lei.

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare este data de 4 ianuarie 2023, ora 15:00. Oferta trebuie să fie valabilă până pe 4 mai 2023.

Modernizarea stației Bartolomeu, necesară pentru conexiunea cu aeroportul

SRCF Brașov urmează să deruleze și proiectul de realizare a conexiunii feroviare la Aeroportul Internațional Brașov-Ghimbav.

Prin caietul de sarcini s-a cerut consultantului să identifice cea mai bună alternativă privind realizarea legăturii dintre rețeaua feroviară existentă și viitorul aeroport.

Una dintre variantele care trebuie luate în calcul în cadrul SF-ului este realizarea unei linii duble, neelectrificate și centralizate în Gara Bartolomeu, dar cu racordare din linia magistrală 200, tocmai ca să nu afecteze lucrările preconizate a se realiza la liniile din incinta stației.

Alte articole:   Un bărbat a murit carbonizat într-o centrală dezafectată, în timp ce încerca să se încălzească

Dacă se va considera că această variantă ar fi cea fezabilă, eventualele modificări necesare în instalațiile SCB vor fi cuprinse în proiectul de realizare a legăturii feroviare la Aeroportul Internațional Brașov Ghimbav.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.