blog-logo

Salariul minim crește la 3.000 lei, iar în construcții, la 4.000 lei, de la 1 ianuarie 2023

Salariul minim crește la 3.000 lei, iar în construcții, la 4.000 lei, de la 1 ianuarie 2023

Salariul minim pe economie va crește, de la 1 ianuarie 2023, la 3.000 de lei brut, iar în sectorul construcțiilor, la 4.000 de lei brut.

Guvernul, patronatele și sindicatele au ajuns la un acord pentru creșterea salariului minim de la 1 ianuarie, la 3.000 de lei, din care 200 de lei nu vor fi impozitați

De asemenea, Consiliul Național Tripartit pentru Dialog Social a stabilit valoarea de 4.000 de lei pentru salariul minim în construcții, relatează Digi24.

Guvernul a confirmat, într-un comunicat, majorarea  salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei.

Prim-ministrul Nicolae-Ionel Ciucă a participat la reuniunea Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social care a avut loc astăzi, la Palatul Victoria.

În cursul discuțiilor au fost analizate propunerile patronatelor și sindicatelor legate de majorarea salariului minim pe economie începând cu 1 ianuarie 2023.

Guvernul și partenerii sociali au căzut de acord în privința majorării salariului minim brut garantat în plată la 3.000 de lei – din care 200 lei scutiți de impozit și contribuții de asigurări.

Totodată, s-a stabilit ca salariul minim pentru sectorul construcțiilor sa crească la 4.000 de lei tot de la 1 ianuarie 2023.

<<Am considerat necesar să ne consultăm pe acest subiect cu partenerii sociali, pentru ca în funcție de propunerile lor și de perspectivele bugetare pentru anul viitor să venim cu o soluție realistă pentru contextul actua>>, a declarat premierul Nicolae-Ionel Ciucă.

La reuniunea de astăzi a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social, din partea Guvernului au mai participat ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Marius Budăi, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu și ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, Sebastian Burduja”, arată un comunicat al Guvernului.

Alte articole:   Comprest, punct de vedere al companiei privind activitatea de deszăpezire

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.