blog-logo

Ajutorul de încălzire: Peste 1.700 de cereri. Ce sume se dau și pe ce perioadă

Ajutorul de încălzire: Peste 1.700 de cereri. Ce sume se dau și pe ce perioadă

Ajutorul de încălzire și suplimentul pentru energie sunt acordate în acest an prin legea consumatorului vulnerabil, care se aplică de la 1 noiembrie.

Prefectul județului Brașov, Mihai Cătălin Văsii, a prezidat joi, alături de subprefectul Ambrus Izabella Agnes, ședința Comitetului consultativ de dialog civic pentru problemele persoanelor vârstnice.

Pe ordinea de zi a figurat o informare privind acordarea ajutoarelor de încălzire pentru sezonul rece 2022 – 2023, prezentată de Georgeta Szekely, șef serviciu Prestații Sociale în cadrul Direcției de Asistență Socială (DAS) Brașov.

“Acordarea ajutoarelor pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie sunt reglementate de Legea 226/2021, privind stabilirea măsurilor de protecţie socială pentru consumatorul vulnerabil de energie, act normativ care, începând cu sezonul rece 2021-2022, prevede acordarea și a unui supliment pentru energie, pe toată perioada anului”, transmite Prefectura Brașov.

Ce sume se dau și cine le poate primi

Ajutorul pentru încălzirea locuinței se acordă pentru perioada noiembrie-martie familiilor si persoanelor singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și lemne sau combustibili petrolieri.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

Cuantumul ajutorului pentru încălzirea locuinței cu gaze naturale, energie electrică și combustibili solizi și /sau petrolieri este stabilit în funcție de venitul net lunar pe membru de familie.

Suplimentul pentru energie se acordă pentru perioada noiembrie-octombrie, familiilor și persoanelor singure care utilizează pentru încălzirea locuinței gaze naturale, energie termică în sistem centralizat, energie electrică și combustibili solizi și/sau petrolieri.

Cuantumul suplimentului pentru energie indiferent de venitul familiei sau persoanei singure, este de:

  • 30 lei/lună pentru energie electrică
  • 10 lei/lună pentru gaze naturale
  • 20 lei/lună pentru  combustibili solizi și/sau petrolieri.

Peste 1.700 de cereri, depuse pentru sezonul rece 2022-2023

În sezonul rece 2021-2022, din numărul total de 1.435 de cereri pentru acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie instrumentate la nivelul municipiului Brașov.

Alte articole:   Adrian Veștea: Încă 3 proiecte PNRR aprobate pentru judeţul Braşov

Aproximativ 248 au fost cereri ale persoanelor vârstnice singure, iar din totalul de 2.300 de persoane aferent celor 1.435 de dosare, 1011 persoane au fost persoane vârstnice.

Pentru sezonul rece 2022-2023, până la data de 22.11.2022 au fost depuse 1.701 cereri pentru  acordarea ajutorului pentru încălzirea locuinței și a suplimentului pentru energie.

Din datele procesate până la acest moment, respectiv 1.387 de cereri, aferente unui număr de 1.873 de persoane, 1.013 sunt  persoane vârstnice.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.