blog-logo

Studiu CES: Una din cinci familii cheltuie mai mult de 60% din venit pe chirie pentru locuință

Studiu CES: Una din cinci familii cheltuie mai mult de 60% din venit pe chirie pentru locuință

Un studiu realizat de Consiliul Economic şi Social (CES) privind calitatea, sustenabilitatea şi accesibilitatea locuirii în România arată că fondul imobiliar existent la nivel naţional este „de calitate slabă, suprapopulat şi administrat inadecvat”. Procentul clădirilor rezidenţiale renovate este unul foarte scăzut, iar calitatea lucrărilor de renovare este foarte rar verificată.

Aproape jumătate dintre tinerii români trăiesc „în lipsă severă de locuinţe”, iar cei care au locuinţe închiriate plătesc pentru chirii 60% din venit, de două ori mai mult decât media europeană.

„Asistenţa guvernamentală acordată grupurilor sărace este inadecvată, iar locuinţele sociale sunt alocate netransparent, mai cu seamă celor cu venituri ridicate”, este o altă concluzia a studiului, care recomandă modificarea Legii Locuinţei, în sensul introducerii de obligaţii şi sancţiuni la nivelul autorităţilor judeţene şi locale în domeniul locuirii sociale, interzicerii vânzării de locuinţe publice până când deficitul de locuinţe sociale nu scade considerabil, stopării vânzării oricăror locuinţe construite pentru tineri.

Alte articole:   Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Sf. Andrei și 1 Decembrie

Mai multe infromații despre acest studiu, AICI!

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.