blog-logo

Polițiștii brașoveni atenționează despre un joc care promoveză agresivitatea fizică și psihică în rândul adolescenților: „Moneda rusescă”

Polițiștii brașoveni atenționează despre un joc care promoveză agresivitatea fizică și psihică în rândul adolescenților: „Moneda rusescă”

Un nou joc periculos este la modă printre adolescenţi pe rețelele de socializare. În acest sens, polițiștii trag un semnal de alarmă cu privire la „Moneda rusească”. Un așa-zis joc cu mai mulţi participanţi, care constă în rotirea unei monede pe o suprafaţă dură, având ca scop menţinerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp.

În ce constă jocul

„Moneda rusească” este un joc cu mai mulţi participanţi care constă în rotirea unei monede pe o suprafaţă dură, având ca scop menţinerea monedei în stare de rotire cât mai mult timp.

Cel care nu reuşeşte să păstreze moneda în mişcare este pedepsit de către ceilalţi jucători cu lovirea la nivelul mâinilor cu moneda respectivă.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

„Moneda rusească”, un joc popular mai ales pe Tik-Tok

În clipurile postate apar elevi de diferite vârste cu răni vizibile provocate la nivelul mâinilor, iar practicarea unor astfel de jocuri încurajează agresivitatea, atât fizic cât şi psihic.

În Brașov, poliţiştii din cadrul Biroului de Siguranţă Şcolară, din cadrul IPJ Braşov, au anunțat activităţi în cadrul orelor de dirigenţie, în care vor fi prezentate materiale ce tratează noţiunea de „joc”, modalităţile de socializare şi consecinţele unor comportamente agresive faţă de cei din jur.

„Pentru o eficienţă sporită, aceste informări vor fi transmise şi către părinţi, pentru a-i conştientiza cu privire la necesitatea supravegherii minorilor care pot fi expuşi manifestărilor violente în cadrul unor «jocuri» practicate în mediul şcolar sau în afara acestuia”, a declarat Alina Ivan, purtător de cuvânt al IPJ Braşov, potrivit ziare.com.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.