blog-logo

28 de persoane au fost reținute în urma a 123 de percheziții în Dosarul păcănelelor

28 de persoane au fost reținute în urma a 123 de percheziții în Dosarul păcănelelor

Anchetatorii anunţă că, în urma celor 123 de percheziţii făcute la o grupare din domeniul jocurilor de noroc, au fost reţinute 28 de persoane, alte şapte fiind plasate sub control judiciar. S-au descoperit peste 500.000 de euro, mai multe arme de foc, dar şi albe, obiecte pirotehnice şi droguri.

”În urma celor 123 de percheziţii domiciliare efectuate la data de 23.11.2022, au fost descoperite şi ridicate sume totalizând peste 500.000 de euro, o armă cu glonţ deţinută ilegal (cu încărcător şi 2 cartuşe), două arbalete, arme albe, 40 de kilograme de materiale pirotehnice clasa F1, F2, F3, 8 punguţe ce conţin substanţă albă pulverulentă (cocaină), precum şi înscrisuri cu valoare probatorie”, anunţă, joi, IGPR şi DIICOT.

Sursele citate au precizat că procurorii au dispus măsura reţinerii faţă de 28 inculpaţi şi luarea măsurii controlului judiciar faţă de alţi 7 inculpaţi.

Aproape un miliard de lei au câștigat firmele din spatele sălilor de jocuri Las Vegas Games, din 2016 și până în prezent. Agenția de jocuri de noroc este deținută de trei firme, două dintre ele controlate de Mihăiță și Sorin Doroftei. Las Vegas Games și-ar fi impus propriile reguli pe piață, având un sistem bine pus la punct pentru a-și asigura profitul. Sistemul at fi fost pus la cale de frații Doroftei, care și-ar fi făcut o „firmă de pază“ ad-hoc, cum au declarat surse judiciare. Mai exact, au plătit pentru fiecare zonă a țării câte un clan care să se asigure, prin orice mijloace, că banii rămân în agenție. 

Alte articole:   Aparatură medicală de ultimă generație la UPU Brașov

Interlopii împiedicau extinderea altor afaceri cu jocuri de noroc

”În cauză s-a reţinut că, începând cu anul 2018, a fost constituit, la nivel naţional, un grup infracţional organizat care a avut ca scop comiterea, în principal, a unor infracţiuni de şantaj. Membrii grupului au urmărit să împiedice extinderea sălilor de jocuri de noroc concurente celor administrate de aceştia şi să reprime tentativele altor membri ai lumii interlope de a prelua controlul asupra sălilor aparţinând grupului”, anunţă DIICOT.

În acest scop, a fost creată o structură de forţă care a fost folosită pentru a împiedica anumiţi clienţi care realizau câştiguri însemnate să intre în posesia acestora.

”Această structură a asigurat funcţionarea la nivel naţional a unui sistem coercitiv ilegal care era menit să împiedice clienţii care generau probleme să revină în sălile de joc aparţinând grupului infracţional organizat şi să recupereze rapid de la aceştia prejudiciile aduse bunurilor din localuri”, mai anunţă procurorii.

Potrivit acestora, cu privire la infracţiunile de şantaj, din cercetări a rezultat că acestea au fost comise împotriva unui număr de 16 persoane pentru a le determina să închidă sălile de jocuri de noroc concurente, să renunţe la brandul deţinut anterior de firma concurentă, să modifice faţada spaţiilor destinate desfăşurării activităţii.

Alte articole:   Experimente inedite de fizicӑ-chimie la Școala Gimnazialӑ Lisa

Șantaj, intimidare, lipsire de libertate…

Să renunţe la spaţiile pe care le deţineau în chirie pentru funcţionarea unor săli de jocuri de noroc, să renunţe la poziţia deţinută la o societate concurentă şi să încadreze în cadrul societăţii deţinute de grup, să plătească datoriile acumulate faţă de societăţile deţinute de grup, să renunţe la câştigurile realizate în urma plasării de pariuri sportive.

Să nu mai frecventeze niciodată sălile de jocuri de noroc administrate de grupul infracţional organizat, să restituie sume de bani despre care membrii grupului infracţional organizat apreciau că ar fi fost sustrase din incinta sălilor de jocuri de noroc și să remită contravaloarea reparaţiei aparatelor de tip „slot-machine” avariate şi să şteargă postările de pe reţelele de socializare prin care denigrau activitatea sălilor de noroc administrate de grup.

În contextul săvârşirii unei dintre infracţiunile de şantaj, una dintre persoanele vătămate a fost lipsită de libertate, nefiindu-i permis să părăsească zona din faţa sălii de jocuri de noroc până la sosirea a doi dintre membrii marcanţi ai grupului.

Alte articole:   Numărul locurilor de muncă „remote” a crescut cu 25% în acest an în România

”Cu aceeaşi ocazie, acesteia i-a fost smuls din mână telefonul mobil, pe care inculpaţii l-au aruncat pe podea şi l-au distrus prin călcare cu piciorul”, au mai transmis procurorii.

Procurorii cer arestarea preventivă pentru 30 de zile

În ceea ce priveşte infracţiunea de favorizare a făptuitorului s-a reţinut că, un inculpat, în calitate de avocat membru al Baroului Iaşi, s-a prezentat la sediul I.P.J. Iaşi – Serviciul Investigaţii Criminale şi, invocând calitatea de apărător ales al unei persoane, a participat la audierea acesteia, asigurându-se că nu relatează adevărul şi comunicând ulterior conţinutul declaraţiei membrilor grupului infracţional organizat, ajutându-i pe aceştia să îngreuneze şi împiedice cercetările desfăşurate în cadrul unui dosar înregistrat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi cu privire la infracţiunea de loviri sau alte violenţe comise de aceştia.

În cursul zilei de astăzi a fost sesizată Curtea de Apel Bucureşti cu propunere de arestare preventivă a 30 de inculpaţi (28 reţinuţi în cauză şi 2 în executarea unor pedepse privative de libertate).

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.