blog-logo

11.248 de copii din medii defavorizate din Brașov au primit vouchere pentru îmbrăcăminte şi rechizite

11.248 de copii din medii defavorizate din Brașov au primit vouchere pentru îmbrăcăminte şi rechizite

Peste 160.000 de copii din medii defavorizate au primit vouchere de 500 de lei pentru îmbrăcăminte şi rechizite. Alte 200.000 de carduri vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene pentru noi beneficiari, a anunţat Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene.

,,După ce în cursul lunii septembrie Ministerul Investiţiilor şi Proiectelor Europene a virat sumele reprezentând ajutorul pentru îmbrăcăminte şi rechizite pentru 97.888 de beneficiari, preşcolari şi elevi din familii defavorizate, în cursul zilei, de miercuri, au fost încărcate restul cardurilor existente. Astfel, au fost încărcate în total, în această toamnă, ajutoarele pentru aproximativ 160.000 elevi”, se arată într-un comunicat al MIPE.

Alte articole:   Universitatea Transilvania, în clasamentul internațional Times Higher Education Impact Ranking 2023

Potrivit sursei citate, beneficiază de sprijinul în valoare de 500 de lei copiii din învăţământul de stat preşcolar, cu condiţia ca venitul lunar pe membru de familie să fie de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură (298 lei) şi elevii din învăţământul de stat primar şi gimnazial, dacă venitul mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară (1.275 lei).

11.248 de elevi primesc tichetele în județul Brașov

Anul acesta, prin Schema naţionale de sprijin pentru elevii cei mai defavorizaţi prevăzută de OUG nr. 133/2020, vor primi ajutor pentru rechizite şi îmbrăcăminte 405.000 preşcolari şi elevi, faţă de 245.000 beneficiari în anul şcolar precedent.

Alte articole:   SPCLEP Făgăraș: Întârzieri la eliberarea actelor de identitate

Pentru copiii deveniţi eligibili anul acesta au fost emise deja peste 200.000 de carduri, care vor fi livrate în perioada următoare către inspectoratele şcolare judeţene.

MIPE precizează că tichetele sociale pe suport electronic pentru sprijin educaţional pot fi utilizate numai la unităţile cu care emitenţii cardurilor au contracte de afiliere.

Sursa: agerpres.ro

Distribuie dacă îți place!

Anunţuri mică publicitate