blog-logo

Proiect de lege: Străinii care nu au locuit în România pot dobândi cetăţenia română dacă sunt căsătoriţi 10 ani cu români

Proiect de lege: Străinii care nu au locuit în România pot dobândi cetăţenia română dacă sunt căsătoriţi 10 ani cu români

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege potrivit căruia se poate acorda cetăţenie română străinilor care sunt căsătoriţi de cel puţin 10 ani cu cetăţeni români, chiar dacă nu domiciliază în România, anunță Agerpres. S-au înregistrat 253 voturi „pentru”.

Proiectul de lege completează în acest sens art. 8 alin.(1) din Legea cetăţeniei române nr.21/1991, astfel încât să se permită persoanei căsătorite cu un cetăţean român şi care convieţuieşte în străinătate cu acesta de cel puţin 10 ani de la încheierea căsătoriei să solicite statului român dobândirea cetăţeniei române.

Potrivit celor adoptate, cetăţenia română se poate acorda, la cerere, persoanei fără cetăţenie sau cetăţeanului străin, dacă este căsătorit şi convieţuieşte în străinătate cu un cetăţean român de cel puţin 10 ani de la data căsătoriei. Camera Deputaţilor este for decizional.

Alte articole:   Localitățile din România pot forma consorții administrative

Sursa: g4media.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Vești bune. Cetățenia va întări familia și tradițiile, copiii vor fi mai bine. Care partid a supus la vot acest proiect de lege in Camera Deputatilor ? Voi vota pentru acest partid la alegeri, Bravo.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.