blog-logo

ENEL anunță oficial plecarea din România în 2023

ENEL anunță oficial plecarea din România în 2023

Grupul italian de utilități Enel a anunțat marți intenția de a pleca din România în anul 2023, scrie Reuters. Gigantul energetic italian are în plan vânzarea de active în valoare de 21 de miliarde de euro la nivel global, scrie Libertatea.

Enel are în plan reducerea datoriilor grupului de la 69 de miliarde de euro la 51-52 de miliarde, conform planului. Grupul vrea să se concentreze pe șase piețe și să investească în jur de 37 de miliarde de euro în următorii trei ani, dintre care 60% în generarea de energie, servicii și clienți și 40% în rețele.

Enel este unul dintre cei mai mari investitori privați din domeniul energetic din România. Și are în țara noastră peste 3 milioane de clienți. Concomitent, acesta deține trei distribuții care alimentează cu electricitate Banatul, Dobrogea și sudul Munteniei. Aceasta din urmă incluzând București și regiunea apropiată. Distribuțiile sale administrează 130.000 de kilometri de linii electrice în România.

Alte articole:   Restricții de circulație, în centrul Brașovului, de 1 Decembrie

Citeşte întreaga ştire: Enel anunță oficial plecarea din România în 2023

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Ha, ha! Așa au plecat și producătorii autohtoni de legume din piețe. Parcă e un aer mai curat. Marele investitor. Drum bun!

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.