blog-logo

Administrația USR vrea să închidă strada Sforii. PSD cere punerea ei în valoare

Administrația USR vrea să închidă strada Sforii. PSD cere punerea ei în valoare

Brașovenii își doresc un oraș curat, un oraș turistic de referință, un oraș în care patrimoniul istoric este bine pus în valoare, indicând moștenirea multiculturală a Brașovului. Unul dintre principalele obiective istorice care face cinste municipiului Brașov este strada Sforii.

Strada este a treia cea mai îngustă stradă din Europa. Strada este unul dintre cele mai vizitate obiective turistice și care ne arată tenta medievală a părții istorice a orașului.

Ei bine, această stradă este lăsată de izbeliște după ce municipalitatea a renovat acest obiectiv în 2018, considerându-l un proiect cultural. Mai mult decât atât, strada Sforii este una dintre țintele preferate de către persoanele care înțeleg să vandalizeze, pereții fiind plini de mâzgăleli, graffitti și mesaje vulgare”, spune subprefectul Lucian Pătrașcu, președintele organizației municipale a PSD Brașov.

Și Avocatul Poporului s-a sesizat în acest caz

Municipalitatea nu a luat nici un fel de măsură pentru a proteja acest obiectiv turistic, care se degradează vizibil sub atacul concertat al celor care înțeleg să vandalizeze pereții străzii, susține sursa citată.

Alte articole:   VIDEO Schengen: Europarlamentarul Eugen Tomac anunță că a deschis luni o acțiune împotriva Consiliului UE la Curtea de Justiție

În data de 16 noiembrie 2022, printr-o adresă, instituția avocatului poporului a trimis un set de recomandări Primăriei Brașov, recomandând inclusiv reabilitarea străzii ca bun ce face parte din domeniul public al municipiului Brașov, el fiind atât obiectiv cultural, cât și turistic important al orașului. Prin această adresă este solicitat și un răspuns, în termen de 45 de zile, prin care administrația publică locală trebuie să indice măsurile dispuse pentru reabilitare.

Protejarea pereților cu sticlă securizată

„Din nou, administrația USR a Brașovului este supusă unui tir concertat de critici și acuze. Lipsa de profesionalism, incapacitatea administrativă și managementul dezastruos pe care această administrație o dovedește, ne-au adus pe noi, brașovenii, în fața unei situații care cere măsuri urgente.

Ca atare, propun administrației publice locale să ia în considerare ca după zugrăvirea pereților să-i placheze cu sticlă securizată. Sticlă pe care pot fi tipărite prin intermediul tehnologiei, imagini ale obiectivelor turistice din municipiu precum și texte explicative ale imaginilor. Și pentru a preveni viitoarele acte de vandalism, strada trebuie prevăzută cu camere de luat vederi care ar descuraja actele de vandalism.

Și dacă vor avea loc totuși acte de vandalism, sticla poate fi curățată mult mai simplu decât pereții zugrăviți”, vine Pătrașcu cu propunerea de a pune în valoare strada Sforii.

Alte articole:   SlanăFest Brașov, ediția a IV-a!

La capetele străzii pot fi poziționate panouri stradale pe care să fie tipărit un text în majoritatea limbilor de circulație internațională, care să citeze din legislația în vigoare.

La Brașov nu există termenul de gospodar?

„Astfel vom avea un obiectiv turistic inedit, care va fi compus atât din strada propriu zisă, un muzeu al imaginilor din Brașov în aer liber provenite de la principalele obiective istorice imprimate pe sticlă securizată, cât și o arie protejată de vandali.

Este de neimaginat cum administrația publică locală lasă un obiectiv turistic de un asemenea calibru la discreția vandalilor. Ce înțeleg turiștii care ne vizitează orașul? Ce înțeleg copii care sunt aduși de părinți sau care vin în excursie cu clasa? Că au nimerit într-un oraș al cărei administrație publică este dezinteresată de punerea în valoare a obiectivelor istorice? Că au nimerit într-un oraș pentru care termenul de bun gospodar nu există?”, întreabă retoric lideru municipal al PSD Brașov.

Alte articole:   Scarlatina, o boală uitată?

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.