blog-logo

Budăi: Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie

Budăi: Nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie

Ministrul Muncii, Marius Budăi, afirmă că nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie 2023. El spune, însă, că pericolul vine în majorările ulterioare.

Budăi a declarat că nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie pragul de 9,4% din. PIB pentru pensii, care este cuprins în PNRR. El a precizat că pericolul vine în majorările ulterioare.

El a precizat că nu există în niciun stat al Uniunii Europeană o asemenea măsură.

Marius Budăi a fost întrebat dacă se va mai încerca renegocierea pragului de 9,4 % din PIB pentru pensii, în condiţiile în care mesajul de la Comisia Europeană a fost că nu s-ar putea întâmpla acest lucru.

„În acest moment nu există niciun pericol cu majorarea pensiilor de la 1 ianuarie, însă, pericolul vine ulterior în majorări ulterioare şi mai ales în rezolvarea inechităţilor din sistem, acolo unde avem nevoie de un impact bugetar. Însă ceea ce a venit acum scris, a venit scris de către nişte funcţionari din cadrul Comisiei Europene, care nu puteau scrie altfel pentru că acum discuţia politică finală nu este terminată”, a afirmat Budăi, duminică, la Antena 3, potrivit News.ro.

El a precizat că o asemenea măsură nu există în niciun stat al Uniunii Europene.

„Nu există în niciun stat membru al Uniunii Europene aşa ceva şi nici într-un PNRR al unui stat membru aşa ceva. Există doar raportări din punct de vedere statistic, nu o plafonare la un anumit procent şi mai ales până când, pentru 50 de ani de acum încolo”, a mai declarat ministrul Muncii.

Şi liderul PSD Marcel Ciolacu a declarat vineri că, în cazul în care nu va putea fi scos sau înlocuit acel plafon pentru pensii de 9,4% din PIB prevăzut în PNRR, atunci majorarea pensiilor care va avea loc 1 ianuarie 2023 va fi şi ultima.

Alte articole:   Restricții de circulație, în centrul Brașovului, de 1 Decembrie

El a adăugat că Nicolas Schmit, comisarul european responsabil pentru locuri de muncă şi drepturi sociale i-a transmis personal că susţine scoaterea acestui procent.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Neculai Ghindeal 21 noiembrie 2022, 8:58 PM

    Cu alte cuvinte, „nu vă mai faceți probleme degeaba, că tot n-or să fie majorate!” ☺

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.