blog-logo

Pătrașcu: Incompetența lui Coliban pune frână investițiilor din Brașov

Pătrașcu: Incompetența lui Coliban pune frână investițiilor din Brașov

Subprefectul Lucian Pătrașcu, care este și președintele Organizației Municipale a PSD Brașov, a susâinut astăzi o conferință de presă în care a făcut o analiză a exercițiului financiar al administrației publice brașovene.

Dar înainte de a pune în discuție acest aspect, mă simt obligat să vin în fața brașovenilor și să indic o stare de fapt pe care aș cataloga-o cel puțin ciudată. Nu trebuie să fii un maestru al cifrelor sau să ai studii de contabilitate ca să realizezi că ceva nu este în regulă cu administrația Brașovului.

Primăria Brașov a trecut la capitolul investiții din bugetul pentru 2021 suma de 337 milioane de lei. Bugetul a fost făcut pe baza unor calcule și a unor proiecții bugetare. Acești bani trebuiau investiți de către Primăria Brașov pentru a asigura confortul și siguranța brașovenilor. La nivelul anului 2021, din bugetul alocat ca investiții s-au cheltuit doar aproximativ 191 de milioane de lei. Cu alte cuvinte, din bugetul alocat pentru 2021 a fost cheltuit doar 56,51%. Adică undeva pe la jumătate, a declarat Pătrașcu.

Coliban a cheltuit cu puțin peste un sfert din banii de investiții

Pentru anul 2022, Primăria Brașov a avut la dispoziție, la capitolul investiții, suma de 309 milioane de lei, mai puțin cu aproximativ 10% decât pentru anul 2021. Până la data de 1 octombrie 2022, pe primele 9 luni ale anului, au fost efectuate plăți de aproximativ 82 milioane de lei, adică de 26,10% din bugetul alocat.

Alte articole:   Aproximativ un milion de români îşi sărbătoresc miercuri onomastica, de Sfântul Andrei

Bugetele prevăzute pentru investiții, dar necheltuite, se raportează din punct de vedere legal tot pentru investiții pentru anul următor.

„Analizând cu pragmatism cifrele, pentru că cifrele nu mint, ajungem la următoarea concluzie: actuala administrație USR a Brașovului nu știe să administreze judicios banul public. Practic se află în incapacitatea de a implementa proiecte benefice pentru Brașov, preferând să rostogolească bugetele de la un an la altul, fără a lua hotărâri cu fermitate.

Cum e posibil ca în primele 9 luni ale lui 2022 să ai cheltuieli din bugetul alocat de numai 26,10%, dar în același timp să cauți cu disperare bani din PNRR și să te lauzi cu proiecte viitoare de investiții, când practic ai sume de bani disponibile în buget, sume pe care efectiv nu le cheltui?”, a întrebat liderul local PSD.

Alte articole:   Prognoza meteo pe două săptămâni. Cum va fi vremea de Sf. Andrei și 1 Decembrie

„Faceți ceva pentru brașoveni!”

„Cum e posibil ca la nivelul anului 2021 să cheltui din bugetul alocat ceva mai mult de jumătate, dar în același timp să nu vii în fața brașovenilor cu soluții viabile în ceea ce privește traficul auto infernal, lipsa locurilor de parcare și să uiți de politicile de mediu.

Domnule Coliban, conduceți Primăria Brașov, aveți bani suficienți în buget pentru a demara proiecte mari, faceți ceva pentru brașoveni.

Înțelegem, doriți să ne arătați că sunteți abil în a aduce fonduri din PNRR care să rezolve probleme mai puțin stringente ale Municipiului Brașov, dar cu lucrurile stringente, acute, care efectiv dor, cum rămâne? Și întreb asta pentru că există bani în bugetul Primăriei Brașov pentru a demara proiecte mari de infrastructură”, a afirmat Pătrașcu.

El i-a recomandat primarului să nu ne mai sfideze din emisiuni TV, postări pe Facebook și conferințe de presă, pentru că la bilanțul de doi ani de activitate, tot ceea ce a reușit să spună în spațiul public a fost „vom face” și „ vom analiza”.

Alte articole:   Restricții de circulație, în centrul Brașovului, de 1 Decembrie

Doar vorbe, fără fapte

Ați avut suficient timp de analiză, ați avut și aveți consilieri care să vă arate cum se fac lucrurile în cazul în care nu știți. Cu toate acestea noi, brașovenii, nu vedem nimic concret. Numai vorbe și campanii pe Facebook, Instagram și TikTok. E momentul să vă apucați de treabă!

Brașovul este prost administrat de către dumneavoastră și de către echipa USR, și sunteți în incapacitatea administrativă de a face lucrurile să se miște pentru brașoveni. Lăsați pe altcineva să facă dacă dumneavoastră și partidul dumneavoastră sunteți incapabili să administrați!

Pentru că atâta timp cât dumneavoastră sunteți într-o inacțiune permanentă și singurul lucru care străbate dinspre dumneavoastră sunt vorbe nesusținute de fapte, Brașovul suferă! Brașovenii suferă! Și atât dumneavoastră cât și partidul dumneavoastră fie nu înțelegeți acest lucru, fie nu vă interesează absolut de loc de soarta orașului și a locuitorilor”.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.