blog-logo

Mai puțin festivism și mai multă igienă. Igienă a memoriei

Mai puțin festivism și mai multă igienă. Igienă a memoriei

Ar fi util ca dupa 35 de ani de la Revolta anticomunista din Brasov, sa comemoram victimele si eroii acelor zile, dar sa ne aducem aminte si de calai.

Sistemul nu exista! Aud si astazi ca „sistemul” face si drege. Oameni buni, „sistemul” e format din chipuri, nume, functii, atributii…

Nu „sistemul” i-a batut si torturat pe brasoveni in ’87, ci oamenii. Oamenii angajati in „sistem”.

Tine de igiena noastra morala sa punem in Brasov o placa cu acele multe nume care au batut, terorizat, deportat, infierat, torturat.

Nu zic sa-i lapidam, nu mai visez la procese ca si cele ale lui Visinescu sau Ficior, as vrea doar sa retinem ca monstrii au chip, functii, nume si prenume.

Alte articole:   FOTO&VIDEO Asociația BookLand a renovat încă o școală din județul Brașov. 100.000 de euro, investiți în Școala Gimnazială Ungra

Vorbim de zeci ori sute de ofiteri de securitate, sute de ofiteri si subofiteri ai militiei, activul de partid, procurorii care i-au acuzat, judecatorii care i-au judecat si cozile de topor care i-au turnat si apoi i-au infierat in sedinte grandioase cu manie proletara.

Ce este scabros de-a dreptul este sa vezi ca politicieni ai zilei de azi sau de ieri, notabilitati ale urbei si multi dintre cei prezenti in pozele de pe social media stateau deunazi la masa cu militienii si tortionarii de atunci. Astazi cinstesc memoria martirilor. Propun sa vomitam in grup, atat de mare ar trebui sa ne fie greata.

Dupa ’90 multi dintre monstrii de atunci au devenit celebri politicieni, respectabili actori pe scena judiciara, granguri ai structurilor „sistemului” sau neprihaniti oameni de afaceri.

Alte articole:   MASSIF: Abonamente la prețuri speciale pentru brașoveni

Vrem sa spunem adevarul sau vrem doar poze frumoase?

Pentru cine vrea sa inceapa sa caute adevarul recomand sa incepeti cu cartea lui Marius Oprea si Stejarel Olaru, „Ziua care nu se uita niciodata”. E impanata cu numele monstrilor.

Aud vorbindu-se adesea de infrastructura Romaniei de azi. De trenuri rapide, autostrazi si cate si mai cate. Le vrem cu totii, dar nu se fac. E ca un blestem. Poate ca nu se pot face. Ca sa se faca trebuie mai intai turnata fundatia. Nu cea din beton. Ci cea morala. Romania care nu a spus tot adevarul despre comunism, despre Noiembrie ’87, Decembrie’ 89, mineriade, nu are fundament moral.

Alte articole:   WhatsApp lansează o nouă funcţie

Privirea adevarului in fata si strigarea lui in piata publica ne va izbavi moral. Societatea romaneasca va prinde radacini, va avea fundatii morale solide.

Pana atunci? Aceeasi mlastina pestilentiala, aceleasi cravate, steaguri fluturande, discursuri sforaitoare si febrila asteptare a urmatoarei ocazii de pus poze pe conturile intretinute de postacii de partid.

A trecut 15 Noiembrie, vine 1 Decembrie, noapte buna Romania!

vladimir ciolacu avocat

Vladimir Ciolacu, avocat

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!
  1. Neculai Ghindeal 16 noiembrie 2022, 9:11 PM

    Mai ales nu uitați de adevărata mineriadă; cea din 1977! Vai de mama lor săracii.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published.