blog-logo

Sondaj: Pozele din vacanță pot crește riscul de furt din locuință

Sondaj: Pozele din vacanță pot crește riscul de furt din locuință

Peste un sfert dintre românii (27%) care locuiesc la bloc nu au perdele la geamuri sau au perdele transparente, prin care se poate vedea cu uşurinţă în casă, iar patru din zece persoane (43%) afirmă că postează poze din vacanţă pe Instagram sau pe Facebook, acestea fiind aspecte care pot creşte riscul de furt din locuinţă, arată rezultatele unui sondaj derulat în cadrul campaniei „Luna Asigurărilor de Locuinţe”, iniţiată de APPA – Asociaţia Pentru Promovarea Asigurărilor.

Potrivit sursei citate, doar 10% dintre cei chestionaţi postează pe reţelele sociale fotografii sau filme în care sunt vizibile obiecte de valoare din casă, cum ar fi: televizoare telefoane, computere sau sisteme video.

Alte articole:   Cutremur cu magnitudinea de 4,5 în judeţul Buzău, luni dimineaţa

De asemenea, 25% din totalul participanţilor la sondaj au declarat că lasă geamuri deschise atunci când pleacă de acasă, iar aproape 24% petrec mult timp plecaţi de acasă.

Datele sondajului de specialitate relevă faptul că, în general, românii sunt precauţi în ceea ce priveşte focul deschis, dar mai puţin îngrijoraţi atunci când vine vorba despre electrocasnice. Astfel, 96% dintre respondenţi au declarat că nu lasă nesupravegheat un foc deschis (lumânări, aragaz, sobă), însă 23% obişnuiesc să lase electrocasnice pornite în momentul când pleacă de acasă (maşină de spălat, maşina de pâine, multicooker etc.) – fapt ce poate creşte riscul declanşării unui incendiu.

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

În plus, aproape 6% dintre respondenţii care stau la bloc au recunoscut faptul că au în locuinţă instalaţii electrice care improvizate sau defecte.

La sondajul lansat în cadrul campaniei naţionale de informare „Luna Asigurărilor de Locuinţe” au participat 2.015 respondenţi, dintre care 67% femei. Peste jumătate dintre participanţi locuiesc la bloc şi 44% la casă, în timp ce 67% sunt proprietari sau co-proprietari ai locuinţei în care stau, 25% locuiesc în casa familiei fără a fi proprietari, iar aproape 9% stau în chirie.

În ceea ce priveşte vârsta participanţilor la sondaj, majoritatea au între 25 şi 55 de ani, 31% au între 35 – 45 de ani, 23% au între 26 – 34 de ani, şi 20%, între 46 – 55 de ani.

Alte articole:   Lidl va reduce oferta de carne din magazine și ne vrea vegetarieni

Sondajul s-a desfăşurat online, în perioada 21 – 31 octombrie 2022.

Sursa: agerpres.ro

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.