blog-logo

Peste un sfert dintre tinerii români nu lucrează și nu studiază

Peste un sfert dintre tinerii români nu lucrează și nu studiază

Peste 25% dintre tinerii români cu vârste cuprinse între 15-29 de ani nu lucreză și nu urmează studii sau cursuri de formare, potrivit datelor Eurostat aferente trimestrului 2 din acest an.

România ocupă locul al doilea în Uniunea Europeană în funcție de ponderea tinerilor care nu sunt înscriși la nicio formă de învățământ și nu lucrează, cu un procent de 25,7%. În Italia, procentul este de aproape 40%. La nivelul UE, aproximatv 1 din 4 (aproape 25%) din tinerii cu vârsta de 20-34 de ani nu sunt angajați sau înscriși la forme de învățământ. 

Trei din patru persoane din UE (74,7%) cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani care nu urmau un program de educație formală erau angajate în al doilea trimestru din 2022, față de 25,2% în cazul celor care urmau un program de educație formală.    Rata de ocupare a forței de muncă a persoanelor cu vârste cuprinse între 15 și 29 de ani care nu urmează o formă de învățământ formal este cea mai ridicată în Malta (87,9%), în Olanda (87,1%) și în Suedia (86,8%),

Alte articole:   Salvamont România: Aproape 100 de persoane, salvate în ultimele 24 de ore

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.