blog-logo

Coliban și Cetățuia. De fapt, nu am câștigat, am pierdut

Coliban și Cetățuia. De fapt, nu am câștigat, am pierdut

Primarul Prejudiciu Allen Coliban se laudă, inclusiv pe pagina oficială de Facebook a Primăriei Brașov, că a câștigat Cetățuia Brașovului. De fapt, a pierdut-o, și a câștigat-o Statul Român! Ceea ce nu e rău, având în vedere că Aro Palace și-a bătut joc de ea.

Aceasta este prima observație. Că acum vrea el o hotărâre de Guvern, ca să o renoveze, este altă poveste. Dacă ar fi fost Scripcaru în locul lui, trăgeam nădejde să o vedem reparată rapid. Dar la felul cum administrația USR Coliban își bate joc de monumentele istorice din Brașov, eu zic să respirăm adânc, să numărăm până la 10, și să vedem ce alternative sunt.

Alte articole:   Din luna mai vor funcționa piețe volante în 5 cartiere din Brașov

Nu trecem cu vederea ce a făcut primarul Prejudiciu cu catacombele și cu cei de la Amural. Nici Curtea de Conturi nu a trecut cu vederea și a constatat că este vorba despre un prejudiciu acolo.

Dar strigător la cer este că turnurile vechii cetăți a Brașovului au ajuns ruine sub administrația acestui mincinos impotent administrativ. Păi dacă el nu e în stare să administreze turnurile, oare o fi bine să ajungă Cetățuia în patrimoniul municipiului? Poate e mai bine să îl lăsăm, pe Coliban, să distrugă doar FC Brașov.

În altă ordine de idei, la mai toate evenimentele culturale organizate de muzeele din Brașov, managerii acestora se plâng de lipsă de spațiu expozițional, pentru ce comori există în depozitele acestora. Oare nu ar fi o temă de gândire ca această bijuterie arhitecturală să ajungă la comunitatea brașoveană, dar la nivel județean? Iar muzeele, prin specialiștii incontestabili pe care îi au, să aibă oportunitatea de a o administra și a o pune în valoare?…

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate