blog-logo

Alexandra Crivineanu (PSD): Domnule primar, ați lăsat elevii fără burse!

Alexandra Crivineanu (PSD): Domnule primar, ați lăsat elevii fără burse!

Primăria Brașov nu a plătit bursele elevilor, de două luni. Primarul Coliban are alte priorități. Liderul de grup al consilierilor locali social-democrați, Alexandra Crivineanu (PSD), atrage atenția, din nou, asupra faptului că administrația USR de la Brașov ignoră cu desăvârșire capitolul educație și nevoile elevilor.

„Înainte de multe alte proiecte (care necesitau sau nu convocarea aproape săptămânală a ședințelor de Consiliu local de îndată și extraordinare) primarul Coliban trebuia să se gândească la asigurarea continuității acordării burselor elevilor din oraș. Din luna august, aceștia nu au mai beneficiat de dreptul lor.

După ce că a refuzat să premieze elevii de 10 ai Brașovului sau pe șefii de promoție, administrația USR îi privează și de bursele de merit, de studiu, de performanță sau de ajutor social pe cei care îndeplinesc criteriile de acordare.

Conform HG nr. 1138 din septembrie, bursele prevăzute la art. 1 alin (1) (respectiv bursele de merit, de studiu, de performanță și de ajutor social) se plătesc la data de 15 a fiecărei luni, pentru luna precedentă. Așadar, trebuia deja să se fi acordat pentru luna septembrie și, săptămâna viitoare, deja pentru luna octombrie.

Dinspre Primărie însă, e tăcere. Așa cum, de altfel, ne-a obișnuit administrația USR.

Domnule Coliban, de ce nu vă grăbiți să convocați ședința pentru aprobarea burselor? Să înțelegem noi, brașovenii, că acest subiect nu e important în agenda dumneavoastră? Este păcat că ducem în derizoriu capitolul educaţie, unul din pilonii pe care se construieşte orice societate sănătoasă”, a precizat Alexandra Crivineanu.

Alte articole:   Cum arată strada Doamna Stanca din Făgăraș, după modernizare? (VIDEO)

Ca procedură, Consiliul Local trebuie să se reunească în fiecare oraș și comună din țară și să emită o hotărâre, pe baza listei primite de la școli și a sumelor aprobate și repartizate de la Finanțe. În hotărârea de Consiliul Local apare atât numărul elevilor beneficiari, cât și cuantumul lunar pe fiecare categorie de bursă pentru anul școlar în curs, cu respectarea cuantumului minim garantat prin hotărâre de guvern – adică 500 de lei pentru performanță, 200 de lei pentru bursele de merit și ajutor social,150 de lei pentru studiu.

De-abia după ce hotărârea Consiliului Local este aprobată, Direcția de Finanțe Publice a județului transmite banii către primărie.În fina, banii ajung la școală și în conturile elevilor.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.