blog-logo

Ciucă: Condiţiile de la baza militară din Cincu vor fi îmbunătățite până la sfârşitul anului

Ciucă: Condiţiile de la baza militară din Cincu vor fi îmbunătățite până la sfârşitul anului

Condiţiile de la baza militară din Cincu, unde se află Grupul de Luptă NATO, vor fi complete până la sfârşitul acestui an, a declarat, premierul Nicolae Ciucă.

La baza de la Cincu se află, în prezent, peste 700 de soldați francezi. Aceștia sunt cazați în corturi și containăre.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a spus că nu a existat capacitatea de a fi toţi cazaţi în containere, fapt pentru care o parte dintre aceştia au stat în corturi. Însă condiţiile din baza NATO din Cincu vor fi îmbunătăţite până la finalul acestui an.

„Aţi văzut care a fost comunicatul Ministerului Apărării Naţionale. Au fost chestiuni pe care le-am discutat şi sigur, împreună cu partea franceză, există un angajament astfel încât condiţiile din baza Cincu să fie finalizate până la sfârşitul anului. În felul acesta sunt convins că acestea se vor îmbunătăţi, neexistând la vremea respectivă, din ce mi-a prezentat MApN, capacitatea să îi cazeze pe toţi în containere şi au stat o parte dintre ei în corturi, urmând ca, în momentul în care se finalizează dispunerea containerelor, să se mute în containere”, a afirmat Nicolae Ciucă, întrebat luni cum comentează faptul că militarii francezi s-au plâns de condiţiile „mizere” de la baza militară de la Cincu, relatează News.ro.

Site-ul de investigaţii francez Mediapart a relatat despre faptul că soldaţii francezi cantonaţi la Cincu se plâng de condiţiile „mizere”.

Alte articole:   DRDP Braşov: Intervenţiile utilajelor de deszăpezire pe DN 1, îngreunate de valorile ridicate de trafic (VIDEO)

Aceştia au relatat pentru site-ul de investigaţii francez, asupra condiţiilor insalubre din unele spaţii.

Cei peste 700 de soldaţii francezi de la Cincu s-au plâns de încălzirea deficitară din corturi, toalete insuficiente şi mâncarea puţină. Aceștia se tem că iarna care vine va înrăutăți lucrurile.

Amintim că, MApN a adus o serie de precizări, pe 4 noiembrie, referitoare la subiect.

Responsabilităţile privind camparea, hrănirea efectivelor şi asigurarea serviciilor conexe în locaţia din Cincu, au fost asumate integral de partea franceză”, a explicat MApN.

 Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   România trimite salvatori în Turcia. Zece români au cerut sprijin pentru repatriere

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.