blog-logo

ITM a dat amenzi în valoare totală de peste 650.000 de lei, în luna octombrie

ITM a dat amenzi în valoare totală de peste 650.000 de lei, în luna octombrie

Pe parcursul lunii octombrie , inspectorii de muncă au aplicat în urma controalelor, în domeniul relațiilor de muncă și al securității în muncă, amenzi în valoare totală  de 658.000 lei.

 Având în vedere Strategia Natională privind reducerea incidenței muncii nedeclarate, inspectorii de muncă au realizat, în luna octombrie, un număr de 163 controale, fiind  depistate 33 persoane care desfășurau muncă nedeclarată pentru care un număr de 8 angajatori au fost sanctionați cu  amenzi în valoare totală de 600.000 lei, după cum urmează:

pentru primirea la muncă a unei persoane fără încheierea contractului individual de muncă în formă scrisă, cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii, au fost sancţionaţi 4 angajatori, identificându-se 10 persoane care prestau activitate fără forme legale de angajare. S-au aplicat 4 amenzi contravenţionale în valoare totală de 200.000 lei şi un avertisment scris .

Alte articole:   Clienții RATBV pot cumpăra, din 3 aprilie, călătorii metropolitane din 33 de puncte comerciale ale Companiei Naționale Poșta Română

pentru primirea la muncă a persoanelor fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în registrul general de evidenţă a salariaţilor cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii a fost sancţionați 5 angajatori (identificându-se 23 persoane în această situație),   aplicându-se 4 amenzi contravenţionale în valoare totală de 400.000 lei şi un avertisment scris.

 În ceea ce priveşte respectarea prevederilor HG.905/2017 (privitor la completarea si transmiterea REVISAL) au fost efectuate un număr de 189 controale,  în urma cărora au fost aplicate 2 sancţiuni contravenţionale în valoare de 6.000 lei.

Pentru celelalte nereguli depistate de către inspectorii de muncă în domeniul relațiilor de muncă, angajatorii au fost sancționați cu amenzi în valoare de 15.000 lei.

Alte articole:   Ninge abundent în centrul țării. DRDP acționează cu 70 de utilaje

Tot în luna octombrie, în domeniul securității și sănătății în muncă,  inspectorii au efectuat un număr de 47 controale în urma cărora au fost sancționați pentru neconformitățile constatate un număr  de 15 angajatori cu amenzi în valoare de 37.000 lei si 24 de avertismente.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.