blog-logo

Concert cu George Tudorache și David Abrahamyan la Filarmonica Brașov

Concert cu George Tudorache și David Abrahamyan la Filarmonica Brașov

Iubitorii de muzică din Brașov sunt invitați joi, 10 noiembrie, de la ora 19.00, la un nou concert simfonic propus de Filarmonica Brașov. Săptămâna aceasta, invitații filarmonicii sunt George Tudorache și David Abrahamyan, care vor cânta alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Brașov.

George Tudorache se va afla într-o postură dublă, fiind atât dirijorul concertului cât și în rol solisitc într-una dintre părțile acestuia.

George Tudorache este concertmaestru al Orchestre Philharmonique Royal de Liège…

… și dirijor invitat al Orchestrei Simfonice din Londra. Este laureat a numeroase concursuri internaționale: Rodolfo Lipizer, Colmar, Flame, și a participat la Concursul Regina Elisabeta 2015, unde prestația sa din semifinală a fost aclamată de critica internațională și de public.

A fost invitat să cânte ca solist și concertmaestru cu orchestre precum London Symphony Orchestra, London Philharmonic, BBC Philharmonic, BBC Symphony, City of Birmingham Orchestra și multe altele.

Alte articole:   Ministrul Muncii: Sub nicio formă nu susținem majorarea vârstei de pensionare peste 65 de ani

De asemenea, este profesor principal de vioară la Institutul de Muzică și Pedagogie din Namur (IMEP). Susține în mod regulat cursuri de măiestrie în Europa și Asia.

Jean Jacques Kantorow îl consideră „unul dintre cei mai talentați violoniști ai generației sale”.

Violistul David Abrahamyan și-a început educația muzicală cu Oleg Lev

Și-a terminat studiile de licență la Conservatorul din Maastrichtg cu Henk Guittart (membru al Cvartetului Shoenberg) și Boris Belkin. De foarte tânăr a început să colaboreze cu Filarmonica din Luxemburg, OSPA din Oviedo, Spania, Lagen Laden din Bruxelles sau Salzburg Chamber Soloists sub conducerea artistică a lui Lavard Skou Larsen.

A cântat în festivaluri din întreaga lume, printre care Festivalul David Oistrakh, Pharos Trust, Lincoln Share Festival sau Festivalul Orpheus-Bacchus, pe lângă concerte și cursuri de măiestrie în SUA, Spania, Franța, Germania, Brazilia, Uruguay, Chile, Argentina, Italia sau Austria.

Alte articole:   Raluca Stancu (PSD): „Cardul pentru familii numeroase, o cheltuială infimă pentru bugetul local, dar un sprijin imens pentru beneficiari”

În prezent, este liber profesionist, director executiv al unei aplicații de educație muzicală și cântă ca solist la violă în orchestra de cameră Itampi din Basel.

Programul concertului de joi seară

M. Glinka – Uvertura la opera „Ruslan și Ludmila”
W. A. Mozart – Simfonia concertantă pentru vioară, violă și orchestră în Mi bemol major, K. 364
A. Dvořak – Simfonia a 9-a în mi minor „Din lumea nouă”, op. 95

Cea de-a treia piesă din program, Simfonia a 9-a în mi minor „Din lumea nouă” de Antonín Dvořák este una dintre cele mai cunoscute și impresionante compoziții muzicale din toate timpurile. Această simfonie reprezintă călătoria spirituală și emoțională a lui Dvořák: de la dorul intens pentru iubita sa Boemie, la emoția „lumii noi” (America) și a popoarelor sale variate, până la gândul de a se întoarce acasă.

Alte articole:   Animalele de la Grădina Zoologică din Brașov ar putea fi adoptate de brașoveni

Ceea ce mulți oameni nu știu este faptul că astronautul Neil Armstrong a luat cu el o înregistrare pe bandă a acestei simfonii în timpul misiunii Apollo 11, care a marcat prima aterizare pe Lună, în 1969.

Biletele pentru concertul de joi seară sunt disponibile la casieria Filarmonicii Brașov sau online pe siteul bilet.ro.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Anunţuri mică publicitate