blog-logo

DNA Brașov a trimis în judecată 4 persoane acuzate de fraude cu fonduri europene

DNA Brașov a trimis în judecată 4 persoane acuzate de fraude cu fonduri europene

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a patru inculpați acuzați de folosire sau prezentarea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept sau reținerea pe nedrept de fonduri europene.

Potrivit procurorilor, în cursul anului 2012, în contextul implementării unor proiecte finanțate din fonduri nerambursabile ce vizau modernizarea unor ferme, trei dintre inculpați ar fi indus în eroare organismul finanțator cu privire la îndeplinirea condiției prevăzută în ghidul solicitantului referitoare la existența unei surse financiare stabile și suficiente.

Concret, pentru a atesta faptul că îndeplinesc condiția menționată anterior, cei trei fermieri ar fi atașat la dosarele de finanțare extrase de cont în care erau prevăzute sume de bani care nu le-ar fi aparținut în realitate, fiind împrumutate de la cel de-al patrulea inculpat. Banii împrumutați ar fi fost restituiți de către cei trei fermieri în aceeași zi în care i-au primit, după eliberarea extraselor de cont.

Acționând în această manieră, cei trei fermieri au primit în total, peste 1,6 milioane de lei, sumă cu care Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale s-a constituit parte civilă. În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii față de toți inculpații. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Covasna, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

Dacă apreciezi știrea, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.