blog-logo

Fabrica de zahăr Bod reia producţia de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România

Fabrica de zahăr Bod reia producţia de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România

Fabrica de Zahăr Bod reia, din 2023, producția de zahăr din culturile de sfeclă de zahăr din România.

Compania “Best Achizitii S.R.L” deţinătoarea brandului “Zahar BOD” şi a unei părţii reprezentive a Fabricii de Zahăr Bod va relua producţia de zahăr din sfeclă de zahăr în anul 2023.

În acest sens, începând cu 1 noiembrie 2022, demarează procedura de negociere şi achiziţie de sfeclă de zahăr de la producătorii şi asociaţiile de producători interesate.

Prima întâlnire cu fermierii va avea loc astăzii, 4 noiembrie, ora 10:00, la sediul fabricii din Bod. Întâlnirea este organizată în parteneriat cu Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod. 

Având în vedere interesul constant manifestat de fermieri pentru a se relua producția de zahăr la Bod, fabrica fiind una dintre cele mai reprezentative fabrici de zahăr din țară, se așteaptă ca la această întâlnire să participe un număr mare de fermieri.

“Cu toții ne dorim să fie repornita fabrica. Este lesne de înțeles că acest parteneriat este un câștig atât pentru fermieri, pe de o parte pentru faptul că cei care încă mai cultivă ar avea unde să-și vândă producția iar pe de altă parte, cei care au renunțat să cultive vor fi tentați să reia această activitate, cât și pentru noi ca țară, deoarece, la rafturi, vom găsi din nou zahăr 100% românesc. Sperăm ca împreună cu actuala echipa de management a fabricii, pe care o văd implicată, să contribuim la redresarea pieței românești de zahăr”, a spus  Ioan Tatu- reprezentant Asociația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr Bod, potrivit economica.net.

La întâlnirea de vineri sunt invitați să participe toți fermierii interesați din regiunea Brașov-Covasna, dar și din alte regiuni limtrofe.

Zona Brașov-Mureș-Covasna, cel mai bun teren pentru cultura de sfecă de zahăr

Așa cum a afirmat în mai multe rânduri, Best Achiziții este deschisă dialogului, colaborării și identificării unor soluții menite să aducă Fabrica de Zahăr Bod la standarde înalte. Conducerea societății dorește să o plaseze în rândul celor mai performante fabrici de profil.

În prezent, secția de ambalare a fabricii este activă, un număr de 40 persoane fiind angajate în aceasta.

De asemenea, produsul “Zahăr Bod” se găsește în rafturile unor magazine și lanțuri de supermarket-uri din țară.

“Reiterez faptul că depunem toate eforturile ca în România să nu dispară tradiția culturii sfeclei de zahăr, mai ales că în zona Brașov-Mureș-Covasna terenul agricol este cel mai bun pentru o astfel de cultură. Totodată, avem speranța că împreună cu fermierii români vom reuși că în anul ce urmează să repornim producția de zahăr la Bod”, a spus Mihaela Neagu- director general Best Achiziții S.R.L.

Fabrica de Zahăr Bod a fost închisă în 2018, sub conducerea lui Dan Tartagă. Aceasta a fost declarată în faliment după alți 7 ani în care a fost în insolvență. Fabrica a fost cumpărată anul trecut de SC Best Achiziţii SRL.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.