blog-logo

Conservation Carpathia, colaborare cu Național Bayerischer Wald, pentru programe de formare de rangeri și gestionare a carnivorelor mari

Conservation Carpathia, colaborare cu Național Bayerischer Wald, pentru programe de formare de rangeri și gestionare a carnivorelor mari

Fundația Conservation Carpathia a încheiat acord de colaborare cu cel mai mare parc național din Germania, în ideea dezvoltării de programe de educație pentru mediu.

În cadrul parteneriatului de cooperare. Fundația Conservation Carpathia, cel mai mare proiect de conservare a naturii din România, va beneficia de experiența de peste 50 de ani a Parcului Național Bayerischer Wald (Pădurea Bavareză).

Parteneriatul a fost semnat la Finsterau, una dintre comunitățile din proximitatea Parcului Național Bayerischer Wald, de Dr. Franz Leibl, șeful Administrației Parcului Național Bayerischer Wald și Christoph Promberger, director executiv al Fundației Conservation Carpathia.

„Prin acest parteneriat credem că putem bazele unui schimb intens de cunoștințe, în beneficiul ambelor organizații. Noi avem de învățat despre pădurile virgine, despre coexistența dintre oameni și animalele sălbatice, despre carnivorele mari”, a declarat Dr. Franz Leibl, șeful Administrației Parcului Național Bayerischer Wald, potrivit G4media.ro.

Cele două părți vor coopera, printre altele, pentru dezvoltarea programelor de educație de mediu și al programelor de formare a tinerilor rangeri. De asemenea, de gestionare a carnivorelor mari și schimbul de experiență în dezvoltarea regională a programelor de turism.

Alte articole:   Accident de muncă la Protecția Consumatorului Brașov

Munții Făgăraș ar putea deveni parc național

În perioada 24-28 octombrie, o echipă de jurnaliști români, din presa locală și națională au vizitat Parcul Național Bayerischer Wald. Aici s-au întâlnit cu reprezentanții parcului, au autorităților locale și organizațiilor care dezvoltă programe împreună cu parcul. Delegația română a văzut, astfel, modelul de funcționare și impactul acestuia asupra economiei locale.

„Suntem onorați și mândri de parteneriatul cu Parcul Național Pădurile Bavariei. Pentru că noi, Fundația Conservation Carpathia, fiind un proiect ne asociem cu cel mai mare, cel mai vechi și cel mai valoros parc național din Germania. Este ceva deosebit, mai ales că în luna iunie, atunci când echipa acestui parc ne-a vizitat, și au văzut Munții Făgăraș nu puteau să creadă că Munții Făgăraș nu sunt un parc național. Ne-au spus că avem toate ingredientele pe care trebuie să le aibă un parc, doar că nu folosim acest potențial pentru comunitățile locale. Eu cred că putem să învățăm foarte multe de la ei”, a declarat Christoph Promberger, director executiv al Fundației Conservation Carpathia.

Parcul Național Pădurile Bavareze și Fundația Conservation Carpathia au început cooperarea încă din luna aprilie. Atunci, nemții au avut o vizită de lucru cu unui grup de primari din sudul Munților Făgăraș.

Alte articole:   Mai multe drumuri naționale din Regiunea Centru, acoperite de zăpadă. DRDP Brașov a împrăștiat  peste o mie de tone de material antiderapant

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.