blog-logo

Elevii ar putea urma cursuri de prim ajutor, la disciplina Biologie

Elevii ar putea urma cursuri de prim ajutor, la disciplina Biologie

Toți elevii ar putea urma cursuri de prim ajutor în școli, potrivit unui proiect de lege adoptat tacit de Camera Deputaților.

Legea Educației ar putea fi modificată, conform unui proiect adoptat de Camera Deputaților. Proiectul nou de lege intentat săptămâna trecută, vizează introducerea în programa școlară a disciplinei Biologie, noțiuni de prim ajutor.

Propunerea legislativă pentru completarea şi modificarea art. 65 din Legea educaţiei naţionale nr.1/2011 a fost înregistrată la Camera Deputaților în luna mai.

La cursurile de prim ajutor vor participa atât elevii de gimnaziu, cât și liceenii, transmite avocatnet.ro.

“Atât în învățământul gimnazial, cât și în cel liceal, programa școlară va cuprinde și noțiuni de prim ajutor”, se arată în proiectul de lege.

Noțiunile de prim ajutor vor fi cuprinse în disciplina Biologie – Anatomia și fiziologia omului, iar activitățile practice din cadrul acestui curs se vor desfășura în colaborare cu specialiști din domeniul sănătății.

Alte articole:   Luna dragostei la AFI Brașov

Cursurile de prim ajutor vor fi introduse în școli și licee începând cu anul școlar 2023-2024, dacă proiectul de lege va ajunge să se aplice până atunci.

“În România, curricula școlară cuprinde, în prezent, disciplina opțională «Educație pentru sănătate», care cuprinde și noțiuni de prim ajutor, dar aceasta se face disproporționat la nivelul țării și chiar în cadrul aceluiași județ.

Răspunsurile primite recent de la inspectoratele școlare județene dovedesc accesul inegal la educația în prim ajutor, majoritatea optând pentru desfășurarea unui curs în timpul «săptămânii altfel» sau includerea unor noțiuni în orele de dirigenție, biologie sau educație fizică”, precizează inițiatorii.

Proiectul merge la Senat, iar dacă primește suficiente voturi, va fi implementat în școli și licee.

Alte articole:   Salvamont România: Aproape 100 de persoane, salvate în ultimele 24 de ore

Începând cu anul școlar 2022-2023, elevii au și cursuri de educație financiară și educație juridică. Din anul școlar 2023-2024, elvii vor face și cursuri de educație pentru mediu.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.