blog-logo

Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi recompensați

Elevii de 10 la Bacalaureat și Evaluarea Națională vor fi recompensați

Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională un stimulent financiar de 2.000 de lei, iar absolvenții de liceu cu media 10 la Bacalaureat vor primi un stimulent de 5.000 de lei.

Executivul a aprobat acordarea de stimulente financiare absolvenţilor clasei a VIII-a care au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională şi la examenul naţional de Bacalaureat din sesiunea din vară, în semn de apreciere a acestor rezultate.

Varianta iniţială propusă de Ministerul Educaţiei a prevăzut un cuntum mai mic.

Conform unui comunicat de presă al Guvernului,  la propunerea prim-ministrului Nicolae Ciucă, a fost majorată valoarea stimulentelor financiare pentru elevii care au finalizat examenele naţionale cu media 10 din această vară, după cum urmează:

  • 2.000 de lei pentru fiecare absolvent care a obţinut media 10 la evaluarea naţională de clasa a VIII-a, sesiunea 2022;
  • 5.000 de lei pentru fiecare absolvent de liceu care a obţinut media 10 la Bacalaureat de anul acesta. (sesiunea iunie-iulie 2022).
Alte articole:   CFR retrage din circulaţie mai multe locomotivele electrice după accidentul feroviar din Galați

În anul 2022, un număr de 237 de absolvenţi de clasa a VIII-a au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională. 239 de absolvenţi de liceu au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat.

222 la examenul naţional bacalaureat şi 17 la examenul de bacalaureat german, potrivit Agerpres.

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.