blog-logo

48 de saci cu gunoi au fost adunați într-o singură zi, de pe o stradă din Gârcini, Săcele

48 de saci cu gunoi au fost adunați într-o singură zi, de pe o stradă din Gârcini, Săcele

Reprezentanții Primăriei Săcele au anunțat că una dintre preocupările curente ale executivului este aceea de a crea un mediu curat la nivelul municipiului și de a menține o stare de curățenie în concordanță cu așteptările săcelenilor.


De departe cele mai mari probleme sunt în zona Gârcin, atât pe strada Gârcinului cât și pe strada Barajului.


În aceste zone se fac eforturi susținute de ecologizare și de strângere a deșeurilor aruncate pe domeniul public. Deși există containere (de 8 și 6 mc) și remorci pentru gunoi (de 12 mc) mulți dintre locuitorii zonei nesocotesc aceste eforturi, aruncând pe domeniul public tot felul de deșeuri. Toate aceste fapte se produc sub protecția anonimatului ceea ce face dificilă identificarea și sancționarea făptașilor (existând totuși cazuri în care au fost aplicate amenzi).


Ultima acțiune de ecologizare a străzii Barajului a avut loc în data de 19.10.2022, activitate realizată împreună cu angajați ai societății FINECO S.A. și cu concursul operatorului de salubritate S.C. CIBIN S.A. Zona ecologizată a fost de la fosta Pepinieră, continuând cu pajiștea de la ieșire din cartierul Gârcin, spre Valea Dreasă.


O problemă cu care ne-am confruntat a fost faptul că gunoaiele erau aruncate printre tufișurile și arbuștii crescuți natural pe teren, îngreunând și mai mult activitatea.


S-au efectuat lucrări de colectare, transport și depozitare în Rampa Ecologică Brașov a deșeurilor depozitate ilegal de aproximativ 10 mc (48 saci de gunoi menajer mari).


Pe această cale facem un apel către toți cetățenii de a nu mai arunca deșeuri municipale pe domeniul public sau de a plăti diverse persoane din cartierul Gârcin care colectează gunoaie și care, ulterior, le abandonează prin diverse locuri de pe domeniul public.


Nu va exista nici un fel de înțelegere pentru cei care nu respectă aceste prevederi urmând să fie aplicate amenzi contravenționale, putându-se merge chiar până la confiscarea mijloacelor de transport a deșeurilor.

Sursa: Primăria Săcele

Alte articole:   Moș Martin, divinitate preistorică, este venerat ca o zeitate în satele de munte din România

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.