blog-logo

Propunere: Poligon tematic pentru utilizatorii de biciclete și trotinete electrice

Propunere: Poligon tematic pentru utilizatorii de biciclete și trotinete electrice

În ultima vreme, odată cu apariția trotinetelor electrice ce pot fi închiriate și utilizate foarte simplu pe domeniul public, au apărut și o serie de situații neplăcute. Și, deși există un regulament pentru utilizatorii și proprietarii de trotinete electrice aprobat prin hotărâri ale Consiliului Local Brașov, există o serie de probleme când vorbim de aplicarea acestuia.

Astfel, observăm aproape zilnic faptul că trotinetele electrice sunt parcate haotic fie pe trotuare care au lățimea sub 1,5 metri, fie direct pe partea carosabilă, fie sunt aruncate în diferite locuri. Totodată, în ceea ce privește utilizarea în trafic a trotinetelor închiriate, observăm câte doi utilizatori pe aceeași trotinetă sau observăm minori folosind aceste trotinete, deși legea prevede foarte clar faptul că doar persoanele majore pot utiliza pe drumuri publice trotinete închiriate.

Alte articole:   DNSC avertizează: Mesaje capcană în numele Poștei Române, al unor bănci și al unor firme de curierat

De asemenea, în trafic pot fi văzuți utilizatori ai trotinetelor electrice care nu respectă norme elementare de circulație și care, în situații mai grave, provoacă accidente de circulație, soldate cu victime sau cu pagube materiale.

Având în vedere aceste lucruri cu care ne întâlnim zilnic în traficul și așa aglomerat din municipiul Brașov, propun amenajarea de către administrația locală a unui spațiu destinat atât utilizatorilor de trotinete electrice, cât și bicicliștilor.

Un poligon unde și elevii pot primi lecții de circulație

Acest spațiu poate fi amenajat sub forma unui poligon auto unde să existe un sens giratoriu, treceri de pietoni și majoritatea semnelor de circulație pe care le întâlnim în mediul urban. Aceste configurări stradale și semne de circulație vor fi însoțite de scurte explicații scrise, precum și de exemple practice de conduită rutieră. Astfel ne vom asigura ca cei care utilizează pe drumurile publice atât trotinete electrice, cât și bicicletele, pot găsi în acest spațiu un adevărat ghid de circulație pe drumurile publice.

Alte articole:   Ministrul Mediului: 3 miliarde de lei pentru 150.000 de proiecte pentru panouri fotovoltaice

Acest poligon poate fi folosit și de către agenții Poliției Rutiere, agenții Poliției Locale sau de către alte organe abilitate care pot organiza sesiuni educaționale pentru elevi și pot exemplifica cu scop didactic diferitele situații pe care le întâlnim în trafic.

Fundamental, educația rutieră este benefică la orice vârstă, mai ales că Brașovul a devenit un oraș foarte aglomerat, în care aproape fiecare locuitor este participant la trafic fie din postura de pieton, biciclist, utilizator de trotinetă electrică sau conducător auto.

Un poligon dedicat bicicliștilor și utilizatorilor de trotinete electrice este obligatoriu dacă dorim creșterea siguranței pe străzile Brașovului!

Acest demers va crește gradul de conștientizare al problemei mobilității urbane, în plus va crea un spațiu educativ-recreativ dedicat celor care doresc să înțeleagă și să-și însușească cunoștințe despre educația rutieră.

  • Subprefect Lucian Pătrașcu,
  • președintele Organizației Municipale a PSD Brașov
Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.