blog-logo

Electrica Furnizare: Facturile emise cu întârziere vor putea fi plătite eșalonat

Electrica Furnizare: Facturile emise cu întârziere vor putea fi plătite eșalonat

Electrica Furnizare susţine că, în urma schimbărilor legislative din domeniu, a blocat în mod repetat procesul de facturare. Acest fapt a dus la întârzieri în emiterea facturilor. În plus, compania a precizat că abonaţii vor putea plăti eşalonat facturile, în baza unei solicitări scrise.

Electrica Furnizare precizează, într-un răspuns adresat Comisariatului pentru Protecţia Consumatorilor Prahova, că facturile care au fost emise cu întârziere vor putea fi plătite eşalonat de către abonaţi, în baza unei cereri scrise.

„Având în vedere nevoia de implementare a noilor cerinţe impuse de reglementările din domeniul energiei, precum OUG 118/2021, OUG 27/2022, respectiv OUG 119/2022, societatea noastră a procedat la blocarea repetată a procesului de facturare. Acest demers a condus la întârzieri mari în procesul de emitere a facturilor şi implicit în cel de rezolvare a anomaliilor de facturare şi implicit în cel de rezolvare a anomaliilor de facturare.”, se arată în documentul transmis de Electrica Furnizare, relatează Digi24.

Totodată, furnizorul explică faptul că, după implementarea modificărilor necesare în sistemul informatic, facturile se vor emite lunar.

Alte articole:   18 percheziții domiciliare la polițiști din Brașov!

Acestea vor fi emise pe baza:

  • citirii transmise de către Operatorul de Distribuţie Energie Electrică România SA,
  • indexului autocitit
  • baza estimărilor aferente locului de consum, fără citire.

Vă informăm că, pentru a veni în întâmpinarea clienţilor, societatea Electrica Furnizare SA le oferă acestora posibilitatea de plată eşalonată a facturilor pe care le vor primi în această perioadă. Eşalonarea se acordă în baza unei solicitări care poate fi transmisă la adresa clienti@electricafurnizare.ro„, se mai arată în răspunsul transmis de furnizorul de electricitate

Te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like!

Alte articole:   Trei indivizi, în arest după ce au dat „lovitura” la păcănele

Noutăți RAPID și pe canalul de Telegram: Abonați-vă AICI

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.