blog-logo

Cele mai potrivite tipuri de țesături pentru hainele bebelușilor

Pielea bebelușului este mult mai sensibilă decât cea a adulților iar aceasta are nevoie de o atenție deosebită dar și de materiale delicate care lasă pielea să respire Pentru a preveni uscarea sau iritarea acesteia.

Există o multitudine de haine pentru bebeluși în modele fascinante, de la body-uri, costumașe, rochițe, pantaloni bebelusi sau chiar jeci,  însă trebuie să fii foarte atentă atunci când alegi hainele pentru puiul tău, dacă ești mamă sau atunci când vrei să faci un cadou unui nou născut. Nu orice haină îți va oferi bebelușului confortul de are nevoie, chiar dacă arată foarte bine. 

Pielea bebelușului se poate irita foarte rapid și este inclusiv predispusă la a dezvolta anumite erupții cutanate sau avea anumite afecțiuni ale pielii.

Din acest motiv iată câteva dintre cele mai potrivite materiale pentru hainele unui bebeluș.

Bumbacul 

Bumbacul este una dintre cele mai bune opțiuni pentru orice tip de piele dar în special atunci când vorbim despre pielea sensibilă, acesta este cea mai bună alegere pe care o poți face.

Această țesătură este extrem de confortabilă și plăcută la atingere și oferă pielii posibilitatea de a respira.

Ideal ar fi să te orientezi către bumbacul organic pentru bebe deoarece în producerea acestuia nu sunt folosite substanțe chimice.

Așadar bebe va fi protejat, se va simți confortabil și nu va fi expus anumitor potențiali iritanți.

Bambus

Dacă îți dorești să-i oferi puiului tău sau unui copil drag ție o țesătură care are proprietăți antimicrobiene, atunci poți opta pentru țesătură de bambus, în specia atunci când ne referim la acele piese care întră în contact direct cu pielea bebelușului.

Acest material este foarte confortabil, lasă pielea să respire și este natural. Mai mult decât atât hainele din țesătură de bambus sunt non-toxice și ecologice.

Jerseu sau flece

Pentru o perioadele mai reci o alegere foarte bună sunt acele articole pentru bebeluși confecționate din tricot din jerseu. Acesta îl lasă pielea să respire și îi oferă micuțului tău o atingere delicată și plăcută.

În același timp jerseul este elastic și îți oferă un confort chiar și ție la îmbrăcare, însă îi dă și puiului tău șansa de a se mișca în voie fără a se simți constrâns de materialul hainei.

Lâna

Se știe deja că lâna a fost folosită încă din cele mai vechi timpuri pentru a ne proteja corpul de frig iar în prezent există o multitudine de haine confecționate din lână, care este extrem de plăcută la atingere și foarte moale, acestea fiind potrivite și pentru bebe. Alege să îmbraci copilul cu astfel de produse, peste cele de bumbac, pentru a-i oferi o protecție suplimentară, naturală. 

Ce materiale să eviți?

Dacă îți dorești ca puiul tău să nu se confrunte cu tot felul de iritații sau cu supraîncălzire este indicat să eviți anumite materiale care rețin umiditatea și pot provoca anumite afecțiuni ale pielii bebelușului.

Acele haine care sunt confecționate din poliester sau alte tipuri de țesături sintetice, cu toate că parcă oferă mai multă căldură și sunt ideale pentru sezoanele reci, acestea rețin umiditatea și pot duce la erupții cutanate sau la anumite iritații ale pielii.

Așadar evită  hainele care sunt confecționate din țesături sintetice și orientează-te către materialele din fibre naturale, fie că le cumperi pentru bebelușul tău sau dorești să faci un cadou unui nou-născut.

Distribuie dacă îți place!

Leave a Reply

Your email address will not be published.